Karadeniz Bölgesi’nin en yoğun nüfusa sahip, bölgenin amiral gemisi şehirlerinden Trabzon, tarım ve hayvancılık sektörlerindeki etkinliğiyle de ön plana çıkıyor. Son dönemde turizm konusunda da ismini duyuran şehir, coğrafi yapısı nedeniyle iklim kaynaklı doğal afet riskleriyle karşı karşıya olmasına rağmen sigortalanma oranında halen yeterli seviyelerde değil. Trabzon’da, en yüksek poliçe oranı yüzde 87,2 ile zorunlu trafik sigortasına aitken, yine zorunlu olmasına rağmen DASK oranı yüzde 33,9 seviyesinde kalıyor. Araç sahiplerinin ise sadece yüzde 31’i kasko sigortasına sahip.

Trabzon’da sigortalılık oranlarını yükseltmek için çalıştıklarını dile getiren Karadeniz Bölge Müdürü İbrahim Varol, Anadolu Sigorta’nın bölgeye verdiği önemin bir göstergesi olarak, en eski Bölge Müdürlüklerinden birisinin Trabzon’da olduğuna dikkat çekti. Şehirde Anadolu Sigorta’nın 31 profesyonel acentesi bulunurken, Bölge Müdürlüğü’nün görev alanında 131 acente ile sigortalılara hizmet veriliyor. Konuyla ilgili düşüncelerini açıklayan İbrahim Varol şunları söyledi;

Trabzonspor Kasko ile hem takımını destekle hem aracını güvenceye al

“Ülkemizin önemli bir liman şehri olan Trabzon’un ticaret hacmi, beraberinde sigorta ihtiyacını da ön plana çıkarıyor. Ayrıca yöre halkının önemli gelir kaynaklarından, balıkçılık ve tarıma yönelik sigorta talebini karşılayacak ürünleri de sigortalılarımıza sunuyoruz.

Trabzon’a katkı sağlamak amacıyla; Anadolu Sigorta olarak üstümüze düşen görevi, sadece sigortacılık alanında yaptığımız çalışmalar ile değil, Trabzon’un kültürel ve sosyal değerlerine katkı sağlayarak da yapmaktayız.

Kültür Bakanlığı ile ortak düzenlediğimiz “Bir Usta Bin Usta’’ kurumsal sosyal projemiz sayesinde, kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını yeniden canlandırmak için kaynak sağlamaktayız. Bu çerçevede projemizin ilk yıllarında Trabzon’da Kazaziye yapımı, 2016 yılında da kemençe yapım kursu düzenledik.

Şirketimiz ayrıca, ilimiz için büyük bir önem taşıyan ve 7’den 77’e her Trabzonlunun sevip desteklediği spor kulübümüz adına Trabzonspor Kasko ve Trabzonspor Trafik ürünlerini piyasaya sürdü. Bu ürünlerimiz sayesinde Trabzonspor’a gönül veren taraftarlar, artık hem takımlarına destek verip hem de araçlarını Anadolu Sigorta güvencesi altında koruyabiliyorlar.”