MHP Trabzon İl Başkan Vekili Ömer Arslan, şike davası boyunca Trabzonspor’un yalnız bırakıldığını ifade etti.

Arslan yaptığı yazılı açıklamada, TFF futboldaki şike olaylarını kendi bakış açısı ile gündem dışına iterek, şike yoktur dedi. Şikeye karışanları aklamaya çalıştı ve suçsuz ilan etti.

Trabzon’un AKP’li milletvekilleri de TFF kararına uyarak, sessizliğe büründüler. Ne fikir beyan ettiler, ne konuştular ne de Trabzonspor’un haklı şampiyonluğunu savundular.

Trabzonspor’u yapayalnız bıraktılar. Ayrıca geçmiş ve şu andaki spor bakanları da gerçekleri açıklamayarak Trabzon’un hakkını koruyamadılar, Atama ile gelen aklama Federasyonu’nun yanında yer aldılar.

Trabzon halkı bu milletvekillerinin Trabzonspor’un yanında yer almalarını beklerdi. Ancak ne hikmetse Trabzonspor un haklı davasında dik duramamış sessiz kalmışlardır” dedi.

Türk adaletinin çekinmeden gerçekleri görerek şikecilere hak ettiği cezaları verdiğini, futbolda şike yapıldığını tescilleyerek karara bağladığını belirten Arslan, şunları söyledi: “Bu karar sonucunda AKP’li milletvekilleri hiç değilse bundan sonra Trabzonspor un Hakkını savunsunlar. Kupamızın verilmesi için mücadele etsinler.

Mahkemenin kararı sonucunda, kupamızı kim verecek sormak hakkımızdır.Artık bir yıldır yok edilmeye çalışılan deliller ve pislikler gün ışığına çıktı.Türk adaleti her şeyi ortaya koydu,suçluların cezasını verdi. Şimdi sırada TFF ve UEFA ’nın kararı ile alın teri olan kupamızın verilmesini bekliyoruz.

Hem spor Bakanının hem de Hükümet kanadındaki Milletvekillerinin Trabzonspor’a en kısa sürede kupasının teslim edilmesi için çalışmalarını, bu konuda konuşmalarını bekliyoruz”

Editör: TE Bilişim