Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü mevkiinde yapımı tamamlanan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi hasta kabulüne başladı.

20 adet VİP hasta odası, 116 tek kişilik, 112 de çift kişilik odası bulunan ve son teknolojiye göre donanımlı ameliyathaneleri ile hizmet vermeye başlayan hastanede, hastanın rahatlığı için her şey düşünülmüş.

Başhekimi Prof. Dr. Ekrem Algün yaklaşık 1 ay sonra tam kapasite ile hizmet vermeye başlayacaklarını belirtirken Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden taşınma işlemi tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

Hastanede 16 servisten 6'sının açıldığını belirten Başhekim Prof. Dr. Ekrem Algün, "Şu an hastanemizde 46 hastamız yatarak tedavi görüyor. 16 servisimizden şu 6'sı faal durumda. Kalan servislerimizi yavaş yavaş hizmete sokacağız.

Polikliniklerimizin bir kısmı hizmet verirken Mart ayı itibari Jojobet ile tam kapasite çalışarak günlük bin ile bin 500 arasında hastaya poliklinik hizmeti vermeyi planlıyoruz.

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yine bazı poliklinik hizmetlerimiz devam edecek. Numunede yatan hastalarımızı Mart ayı itibariyle yüzde 80’i buraya çekmiş olacağız. Numune Hastanemizde yine bir takım cerrahi bölümleri kalarak hastalara hizmet vermeye devam edecek.

Örneğin Göz, Kulak Burun Boğaz, Plastik Cerrahi gibi bölümler hastalarımızın hizmetinde olacak" dedi.

YENİ ÜNİTELER YOLDA
Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni bir takım üniteler açılacağına dikkat çeken Başhekim Algün, "Ayrıca hastanemizde proje üzerinde yapacağımız bir takım değişikliklerle yeni doğan yoğun bakım ünitesi, çocuk yoğun bakımı, yanık merkezi, taş kırma merkezi gibi önemli birimleri 2012 yılı içinde açacağız" diye konuştu.

Hastalar ise adeta beş yıldızlı otelde yattıklarını belirterek hastanenin çok lüks ve konforlu olduğunu söylediler.

Hastaneye Trabzon Belediyesi tarafından otobüs seferleri de başlatılırken, ulaşım sıkıntısının olmadığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim