Güngör'ün açıklaması şöyle:

"Hükümet yetkilileri Giresun kalite fındık için 10.50 TL, levant kalite fındık için 10,00 TL fiyatla fındığın Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) aracılıyla alınacağını duyurdu. Resmi kaynaklara göre maliyeti 9.50 lira olarak açıklanan fındığa bu fiyat ile fındık üreticisine büyük bir darbe vurulmuştur. Aslında AKP hükümetinin düşük fiyat belirleyeceğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Çünkü AKP Genel Başkanı Trabzon ve Giresun’a geldi ve yörenin geleceği olan tarım ürünü fındık konusunda hiçbir söz etmedi. Ancak, yalan ve kurgu üzerine kurulu senaryolarla Kılıçdaroğlu’nu vatandaşa şikâyet ederek çekip gitti. Karadenizli fındık sorununu ve fındığın geleceği konusunda AKP Genel Başkanı’ndan duymak istediği hiçbir şeyi öğrenemedi ve tek ama tek cümle bile ağzından çıkmadı.

AKP TEKELCİLERİN YANINDA

Fındık piyasasını tek elde toplayan Ferrero şirketi de yaklaşık 9.25 lira fiyatla alıyor. CHP’nin belirlediği 15,00 lira fiyat önerisini dikkate almayan Hükümetin bakanının açıkladığı fındık fiyatı gösteriyor ki, AKP fındık üreticisinin değil, tekellerin yanındadır. Yani İtalyanların, yani yabancı şirketlerin yanındadır. Sürekli yorgunluk çeken AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti’nin fındık üreticisine artık verebileceği hiç bir şey yoktur.

CHP VARSA UMUT VAR

Tarımda, turizmde, inşaatta, sağlıkta, eğitimde hızla çöken Türkiye’nin ayağa kalkması için sürekli yorgun olan AKP’den kurtulmasına ihtiyaç vardır. Ülkenin dış siyasetine, iç siyasetine ve demokrasisine ağır darbeler indiren bu kadroların artık gitme zamanı gelmiştir. Türkiye’yi adaletli yönetmeye talibiz. Demokratik hukuk devletini yeniden inşa ederek ülke insanına CHP umut olacaktır. Emekten yana olan CHP kadroları fındık üreticisinin ürününün hak ettiği değeri verecektir. CHP varsa umut vardır."