Balta Pakistan Basın Heyetini TBMM'de görmekten ve ağırlamaktan dolayı çok mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türkiye-Pakistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Pakistan Basın Heyetini TBMM'de kabul etti. 

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Türkiye-Pakistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Balta, Pakistan Basın Heyetini TBMM'de görmekten ve ağırlamaktan dolayı çok mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türkiye ve Pakistan'ın iki dost ve kardeş ülke olduğunu ifade eden Muhammet Balta, “Türkiye-Pakistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı olduktan sonra Pakistan'a gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde iki ülke arasındaki dostluk ve gönül kardeşliğinin ne kadar daha ilerde olduğunu gördük ve hissettik.  İki ülkenin coğrafya olarak birbirine çok uzakta olmasının iki ülke insanlarının gönül kardeşliğine asla etki etmedi. İki ülke insanlarının dostluğu ve gönül kardeşliğinin tarif edilemez büyüklüktedir” dedi.

Pakistan- Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Sayın Muhammet Pervaiz Malik'in bakan olmasından dolayı bir kardeşi olarak büyük mutluluk duyduğunu belirten Balta, kendilerinin ve heyetinin Türkiye, Pakistan ilişkilerine ve kardeşliğine çok büyük hizmetlerde bulunduğuna dikkat çekerek, “Zor zamanlarımızda hangi ülke olursa olsun, Türkiye bilir ki; ilk yanında olacak ülke Pakistan'dır. Pakistan da aynı şekilde zor zamanında yanında olacak ilk ülkenin Türkiye olduğunu bilir. Geçmişte bunun örneklerini çok yaşadık. Gönül birliği iki ülke insanları arasında hep vardı. Gelecekte de inşallah zor zamanlar değil sadece mutluluklarımızı ve güzel zamanlarımızı da paylaşarak bu gönül kardeşliğimizi büyütürüz." diye konuştu.

Pakistan basın heyeti içerisinde yer alan basın mensupları da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek “Pakistan ve Türkiye iki kardeş ülke. Bizlerin isteği, temennimiz ve düşüncemiz iki ülkenin ilişkileri ilelebet sürmesi, güvenin, beraberliğin, kardeşliğin daim olmasıdır” ifadelerini kullandılar.