Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün ev sahipliğini yaptığı, Türk ve Alman vatandaşlarını sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirmek amacıyla düzenlenen Türkiye – Almanya Danışma Günleri, 10 Mayısta başladı.

Trabzon İl Müdürlüğü eski Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezinde düzenlenen ve üç gün devam edecek etkinlikte, sigortalıların Türkiye – Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin öngördüğü sosyal güvenlik haklarına (yaşlılık, malullük, ölüm ve hastalık halinde sağlanan yardımlar) ve yurtdışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin sorular, Türk ve Alman uzmanlar tarafından cevaplandırılacak.

Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Aydın Gedikli danışma günlerinin açılış konuşmasında, bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Organizasyonun Trabzon’da yapılmasına katkı sağlayan başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Kurum Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu adına konuşan heyet başkanı ve Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yurt Dışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanı Hasip Çalışkan ise Türkiye Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin ülkemiz Sosyal Güvenlik mevzuatına yapmış olduğu katkılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Çalışkan, her yıl 4 kez düzenlenen Türkiye-Almanya Danışma Günlerinde, 2015 yılı dâhil olmak üzere, 15 bin kişiye danışma hizmeti verdiklerini söyledi.

Alman Emeklilik Sigortası Kurumu adına konuşan heyet başkanı ve Yurt Dışı İşlemler Daire Başkanı Berndt SCHIMDT ise 2010 yılında düzenlenen etkinliklerden sonra yeniden Trabzon’da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti. SCHIMDT konuşmasında Türkiye Almanya Danışma Günlerinin 20. kez düzenlenmesini önceki organizasyonların başarısına bağladı.

Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Ataşesi Ute GOHLA ise bu organizasyonla hizmetin vatandaşların ayağına götürüldüğünü dile getirdi.

Editör: TE Bilişim