Güçlü Türsab, Güçlü Türkiye” sloganı ile adaylık kampanyasını sürdüren Bursa merkezli Selam Tur, İstanbul merkezli Ramses Turizm’in Başkanı Hasan Erdem Trabzon’da Panagia Suites Hotel’de 140 seyahat acentesi ile yaptığı toplantıda “Artık bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız” dedi.
Hasan Erdem, konuşmasında ‘Trabzon’un paha biçilmez bir elmas’ olduğunu belirterek “TÜRSAB’ı yönetenler sarraf değil. Turizm sektörü planlı yönetilmiyor
Profesyonellerin oturup ülke menfati için çaresine ve çözümüne uğraşmalıdır. Herkes konuşuyor. Ancak çözüm noktasındakiler konuşmuyor. Birilerine yaranmak için konuşanlar var. Acenteler sahipsiz kaldı ve yalnız bırakıldı. Acenteler yaşam mücadelesi verirken sadece boş konuşuyorlar. Bunlar kendilerini düşünüyor ve acentelerin dostu değildir. TÜRSAB’da ahbap çavuş ilişkisyle giden bir sistem var” dedi.

"TÜRSAB 10 KİŞİLİK KABIN BAŞINA 100 KİŞİ OTURTUYOR"
TÜRSAB’ın önüne gelene seyahat acentesi açtırarak diğer acenteler için haksız rekabet yarattığını belirten Hasan Erdem şöyle devam etti: “Acentelerin hak ve menfaatlerini koruması gerekirsen onlara rakip yaratıyor. Diğer acentelerin ekmeğine ortak yaratıyor. Acente açılışı için TÜRSAB’ın aldığı 45 milyonun hangimize faydası var. Acente açtırmanın10 kişilik güveç kabının başına 100 kişi yığmaktan farkı yok. Acente sayısına kota konulursa acente belgeniz değer kazanacaktır. Turizmi yönetenlerin önce turizm sektörüne inanması gerekir. Turizm sektörüne sahip çıkmalılar. Turizm için sadece konuşuyorlar. Lafla değil, eylemde ve pdojede ne yaptıları sorgulanmalıdır.

"ARAP TURİST BİTERSE SUDAN ÇIKMIŞ BALIK OLURUZ"
Hasan Erdem, Arap turizminin 3-4 yıl sonra bitme tehlikesi karşısında ne yapılması gerektiği konusunda ise “Altyapısı hazırlanmadan bölge Arap turizmine açıldı. Bölgeyi tanıtmak için çok çalıştık ve Arap turistleri getirdik. Ama altyapıyı oluşturmayıp çevreyi korumadığımız için Trabzon’da turizme zarar verildi. Sümela kapalı. Bu durum irdelenmeli. Eğer Arap turistler giderse sudan çıkmış balık gibi oluruz. Turizm sektörü günah sektörü değildir. Türkiye’ye büyük gelir sağlayan en önemli sektördür.

Bu bölge tüm umutlarını Körfez'e bağlamayacak. Bölge için tracking, inanç turizmi, doğa turizmi gibi alternatifleri desteklemek gerekli. Rahmetli Turgut Özal’ın turizm projeleri yeniden hayata geçirilmelidir.” ifadelerini kullandı.

"TURİZMİ BİLEN BAKAN GELMEDİ"

Türk turizminde 15 yıldır plan ve proje olmadığını savunan Erdem, şunları söyledi: "Profesyonel insanları toplayıp bu işin içerisine yerleştirmek lazım. Onları çözüm noktasında yetkin ve etkin konuma taşımalıyız. Turizm sektörüne önem veren bir ülke bazı ilişkilere dikkat etmek zorundadır. Uluslararası ilişkilerde verilen mesajlar önemlidir. Turizm sektörüne önem veren bir ülkede barış çağrısı yapmak lazım. Yıllardır bu ülkeye, turizmi bilen bir bakan gelmedi. TÜRSAB bunları söylemeli."

"STK BAŞKANLARINA YAŞ SINIRI GETİRİLMELİ"
Trabzon’da turizm binasının bulunmayışının ise TÜRSAB’ın ayıbı olduğunu belirten Hasan Erdem “Böyle önemli bir bölgeyi ihmal etmek TÜRSAB’a yakışmıyor. Türkiye’de 65 yaşında emeklilik var. Bana göre STK’larda yaş sınırı konulmalıdır” diye konuştu.