‘ÖĞRENCİNİN TANIMINI YAPIN’

Avrasya Üniversitesi (AVÜ) Öğrenci Konseyi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Konseyi yaptıkları ortak yazılı açıklama ile Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan öğrencinin tanımını net bir şekilde yapmasını istedi.

AVÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Hüseyin Yavuz ve KTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Recep Çolak, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş’ın, ‘Öğrenci tarifemiz ise zamlanmamıştır ve 1.50 TL olarak kalmıştır’ demesi üzerine ortak bir açıklama yaparak öğrencinin tanımının açık bir şekilde yapılmasını istediler. Üniversite öğrencisinin bu öğrenci tanımının içerisine dahil edilmediğini ve öğrenciye zam yapmadık denerek kamuoyunun aldatıldığının söylendiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

KAMUOYUNU AYDINLATIN

Trabzon’da yapılan dolmuş zamları göstermektedir ki, 72 bin üniversite öğrencisine Trabzon’da öğrenci gözüyle bakılmamaktadır. Yetkili ağızdan yapılan açıklamada öğrencilere zam yapılmadığı ve ücretlerin 1,5 TL olarak kaldığı söylendi. Fakat hiç kimse bu öğrencinin tanımını açıkça yapamamaktadır. Bu öğrencinin tanımını yetkililerden açıkça yapmalarını istiyoruz. Lise ve ilkokul öğrencilerinin dışında, üniversite öğrencileri neden bu tanımın içine dahil edilmemektedir? Neden herkes topu birbirine atmaktadır? Şoförler ve Otomobilciler Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ya da Ulaşım Koordinasyon Merkezi, hangisi bu tanımı açıkça yapacaksa çıkıp kamuoyunu aydınlatmalarını bekliyoruz.”

EYLEMLE DEĞİL SÖYLEMLE ÇÖZÜLSÜN

Üniversite öğrencilerinin, öğrencilik kazanılmış haklarıdır denen açıklamada, “Hangi kuruma, hangi şehre giderseniz gidin, üniversite öğrencisine öğrenci denir. Yalnız Trabzon’daki dolmuş taşımacılığında mı öğrencilikten çıkıyorlar? Bizler 72 bin öğrenciyi temsilen bu yanlışın artık düzeltilmesi gerektiğini bir kez daha söylüyoruz. Eylemlere dökerek değil, söylemlere dökerek güzel bir şekilde çözülmesinden yanayız. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Editör: TE Bilişim