Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusundan korkan batılı devletlerin Türkiye’yi uyuşturucu madde tuzağına çektiğini ifade eden Kalkışım, “Bu konuda Genç MÜSİAD üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için uyuşturucu madde ile mücadele kararı almıştır. Bu konuda Trabzon Emniyet Müdürlüğünün desteklerini bekliyoruz.” dedi.

Madde bağımlılığı konusunda önemli çalışmaların yapılması gerektiğini vurgulayan Kalkışım şunları söyledi: ”Uyuşturucu madde kullanımı geçliğin en büyük tehlikesi. Bizler bu yönde çalışmalar yapmak istiyoruz. Bizler elimizi taşın altına koymazsak gençlik her geçen gün erimeye devam ediyor. Bu konuda gençlerin bilinçlendirilmesi ve yabancı maddelerin kullanmanın tehlikelerinin kendilerine anlatılması gerekiyor. Bizler Genç MÜSİAD olarak milli bir vazife olarak gördüğümüz uyuşturucu maddelerle mücadeleyi yapmaya hazırız.

Türkiye’nin genç nüfusu ile övündüğünü belirten Kalkışım, “Ne yazık ki genç nüfusumuz uyuşturucu maddelerle yok edilmeye çalışılıyor. Dünya ülkemizin dinamik genç nüfusundan korkuyor. Bu yüzden dinamik olan bu genç nüfusun etkisizleştirilmesi ellerinden geleni yapıyorlar. Uyuşturucu maddelerin ülkemizde artması küresel bir tuzaktır. Buna dikkat etmeli bu tuzağı bertaraf etmeliyiz.” şeklinde konuştu. 

Emniyet Müdürü Orhan Çevik’e yapmış olduğu başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eden Kalkışım, “Şehrimizde kısa sürede çok güzel işler yaptınız. İnanıyoruz ki görev süreniz boyunca Trabzon’da birçok sorunun çözülmesini sağlayacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Genç MÜSİAD’ın Uyuşturucu ve yabancı maddelerle ilgili yapacağı bütün projelere destek olacaklarını belirtti. 

Ziyaret Genç MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Kalkışım’ın Emniyet Müdürü Çevik’e İstiklal Marşımızın orijinal tablosunu hediye etmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.