Bir süredir yapılaşma tehdidi altında olan Trabzon’un Çaykara İlçesi’ndeki doğa ve turizm cenneti Uzungöl’de özellikle 2009 sonrası yapılan bir çok dükkân, kafe, konaklama merkezi için belediyeden kritik bir karar çıktı. 


Kaçak olduğu tespit edilen 427 yapı için yıkım kararı verildi. Kararla ilgili “Uzungöl’ü gözümüz gibi korumalıyız. Bundan sonra izinsiz ve yasal olmayan şekilde çakılacak her çivi, koyulacak her taş buranın ölüm fermanı olur” diyen Trabzon Valisi Abdil Celil Öz çok sıkı denetim yapacaklarını, belediyenin de imar uygulamalarında daha titiz davranacağını vurguladı. 

Yıkımı gerçekleştirecek olan Çaykara Belediyesi Başkanı Hanefi Tok ise “Yasal olarak yıkım için 30 Mart’ta ihale yapacağız. Ancak yaklaşık 12 milyon lira lazım, bizim paramız yok. Bedava yıkacak olan varsa gelsin yıksın” dedi. Binaları yıkılacak vatandaşlar da karara “Belediye su bağlamış, devlet elektriğini vermiş, yolunu yapmış, şimdi gelip binalarımızı yıkacaklar. İmar planı yeniden düzenlenmeli” diye tepki gösterdi.

Kaynak: Habertürk / Kenan Taşkın

Editör: TE Bilişim