Dik yamaçları, muhteşem orman örtüsü, vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların Haldizen Deresi'nin önünü kapatmasıyla oluşan Uzungöl’ün çarpık ve plansız büyümeye kurban gitmemesi için harekete geçilerek yıkım kararı alındı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak yerlerinden biri olan Uzungöl’de 30’a yakın göl kenarında bulunan günübirlik tesisin yılbaşına kadar yıkılması beklenirken, Uzungöl’deki yöre halkı yıkımlarla birlikte gölün çevresinin temizleneceğini söylüyor. 

Uzungöl’de turizm işletmeciliği yapan Metin İnan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla artık Uzungöl’de gelişi güzel başlayan yapılaşmanın önüne geçileceğini söyledi. Uzungöl halkı olarak gölün çevresinin temizlenmesini istediklerini belirten İnan, “Turizm mahallelerindeki yolların kenarında bulunan büfe dükkanlarının kaldırılması ve park alanlarının oluşturulmasını istiyoruz. Sosyal yaşam alanlarının daha düzenli hale gelmesi Uzungöl’ün yüzde 70’nin yapılaşmadan kurtulacağı düşüncesindeyiz” dedi. 

Uzungöl’de tesisi yıkılacak esnaflarla ilgili bir çalışma yapılması gerektiğini kaydeden İnan, “Vatandaşlar çok zor şartlarda banka kredileriyle yapmış olduğu yatırımların yıkılmasıyla birçok işletme iflasını verecektir. Bununla ilgili de bir çalışmanın yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.