Bir Dünya Klasiği Vakfıkebir Ekmek Festivali hazırlıklarıyla ilgili olarak Belediye Başkanı Muhammet Balta düzenlediği basın toplantısında, “ İlçemizde 2003 yılında Belediye Başkanı Sayın Yunus Halis Mollaahmetoğlu döneminde başlayan yöremizin önemli bir değeri olan ekmeğin tanıtımını sağlamak amacıyla “Ekmek ve Kültür-Sanat Festivali” düzenlenmişti. 2007 yılına kadar festival devam etti. Ondan sonra ara verildi. Biz, göreve geldikten sonra da hem halkımızla, hem de ekmekle ilgili bu festivalin tekrar hayata geçirilmesi noktasında talepler oldu. Bizde seçim öncesi bu tür festivalleri hayata geçirilmesi için halkımıza sözümüz vardı. Geçen yıl ülke genelinde bu tür etkinliklerin iptal edilmesi nedeniyle gerçekleştirememiştik. Bu yılda çok kısa bir zaman içinde bütün hazırlıklarımızı hemen hemen tamamladık. Festival daha önce Ağustos ayının ilk haftası olarak planlanıyorduk. Ancak SOLOTÜRK gösteri uçuşu yapılacağından dolayı festivalimizi bir hafta öne aldık. İlçemizin evladı olan SOLOTÜRK gösteri pilotu kardeşimiz Yusuf Kurt tarafından 25 Temmuz günü saat 15.00’da gösteri uçuşu yapılacaktır. Önümüzdeki yıl ise, festivalimizi tekrar Ağustos ayının ilk haftası gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.


“VAKFIKEBİR EKMEĞİ İLÇEMİZİN EN ÖNEMLİ MARKA DEĞERİDİR”

Belediye Başkanı Balta festival ile ilgili açıklamasına şöyle devam etti; “Adını Türkiye’ye, dünyaya tanıtan ve en kaliteli ekmeği Vakfıkebir’de üretimini sağlayan hem fırıncı esnafımızı ayakta tutmak, hem bir marka değerimiz olan Vakfıkebir Ekmeği’ni tanınabilirliğini canlı tutabilmek amacıyla, festivalimizi tekrar hayata geçirmek istedik. Vakfıkebir Ekmeği ilçemizin en önemli bir marka değeridir. Ekmeğimiz tanıtırken, bir taraftan da insanlarımızın eğlence ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Festivalimizde sanat, müzik, çeşitli yarışmalar olacak. Özellikle gençlerimizi de bu etkinliklerin içerisine katmak istiyoruz. İki gün boyunca devam edecek olan festivalimize tüm bölge halkımızı davet ediyoruz” 

Sunuculuğunu Fatma Şentürk’ün yapacağı festivalde, İrem Derici, Yusuf Güney, Ferhat Sağlam, Sultan Bekçi, Herem ve Adnan Yılmaz sahne alacak.