Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen '14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan' projesi kapsamında Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde 136 öğrenci adına törenle fidan dikildi.

Vakfıkebir ilçesine bağlı Kirazlık Mahallesi Sahil Yolu üzerinde, koruma ve bakım altındaki çocuklar için 'Hatıra Ormanı' fidan dikimi için tören düzenlendi. Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü halk Oyunları ekibi horon gösterisi sundu.

Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Selim Çelenk, "Biz Türkiye'de bir farkındalığı oluşturmak ve çocuklarımızın devletine ve milletine saygısını gereğini yerine getirmek üzere bir duyarlılık olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız arasında hazırlanan protokol imzaladık. Bu protokol gereği Türkiye'nin tüm illerinde çocuklarımız korunma ve bakım altındaki çocuklarımız hem duyarlılıklarını artırmak hem de toplumun duyarlılığını bu yöne çekmek üzere bu anlamlı günde Orman Bölge Müdürlüğümüzle beraber organize ettik." dedi.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, gençlerimize, yavrularımıza bu cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk tarafından emanet edilmiştir. Bizde bu cennet vatanı hem daha yeşil, hem daha yaşanılabilir, hem de örnek bir ülke haline getirebilmek için yine geleceğimizin teminatı yavrularımızın benzeri fidanları dikerek bu günü daha da anlamlı getirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız gibi fidanlarda iyi bakılır iyi ihtimam gösterilirse büyürler, gelişirler ve ülkemizin daha yeşil ve daha güzel olmasına katkı sağlarlar." diye konuştu.

Konuşmaların ardından temsili olarak fidan dikimi yapan öğrencilere sertifikaları verildi. Daha sonra 136 öğrenci adına 136 fidan dikimine geçildi.