İftar yemeğine yemeği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kaymakamlar, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, ilçe belediye başkanları, kamu kurumlarının il müdürleri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri katıldı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Vali Öz’e bundan sonraki yaşamında başarılar dileyerek, “Devlet idaresindeki her makam vatandaşın gözünde farlı bir anlama ve algıya sahiptir. Vatandaşın Cumhurbaşkanını algılaması farklıdır, başbakanı algılaması farklıdır, bakanı, milletvekilini, valiyi, belediye başkanını algılaması farklıdır. Bu bir veda değildir. Devlet katında veda olmaz. Devlet katında süreklilik olur. İnşallah bugünden sonra devletimizin her noktasında hizmet edeceksiniz. Bilginizi, birikimini, tecrübenizi en güzel şekilde aktaracaksınız. Bu güzel şehir hayatınız boyunca sizinle birlikte olacağını ifade ediyorum” ifadelerini kullandı.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Vali Öz ile uyumlu şekilde çalıştıklarını ifade ederek, “Sayın valimiz 3 yıla yakın şehrimizde görev yaptı. Bu görev süresi içerisinde de sayın valimizle bir çok kurumla birlikte görev yaptık. Bu görev süresi içerisinde sayın valimizin göstermiş olduğu hassasiyetine şehrin yapısı ve şehirdeki yatırımlar konusundaki ortak akıla uymak suretiyle konuları anında değerlendirerek sonuç odaklı çalışma nedeniyle şehrimizde başarılı olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrüçüoğlu da, “Şehrimize 3 yıl canla başla hizmet etmiş olan Valimiz Sayın Abdil Celil Öz’ü, eşi hanımefendiyi çocuklarını şehrimizi hiç unutmamak ve kendi şehirleri olarak kabul etmek düşüncesiyle birlikte yolcu etmek istiyoruz” diye konuştu.
Trabzon’da yaklaşık 3 yıl görevde bulunan Vali Öz de Trabzon’dan çok güzel anılarla ayrılacağını ifade ederek, “Her veda yeni bir başlangıçtır. Bu vedalar olmazsa yeni başlangıçlar olmazdı. Kamu görevinin bir güzelliğidir diye düşünüyorum. Ben Trabzon’dan çok güzel duygularla çok güzel dostluklarla güzelliklerle, sıcaklıklarla ayrılıyorum. Ramazan dolayısıyla birçok yere veda ziyaretini yapamadım. Bu toplantı vesilesi ile bütün kurumlarımızla bütün Trabzon halkına, sivil toplum kuruluşlarına veda etmek istiyorum. Haklarını helal etsinler diliyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte Trabzon’un duygusu, güzelliği, sıcaklığı bizde hiç bitmeyecek. Çalışma sürecindeki bütün destekleri için sayın bakanıma, bakanlarımıza sayın milletvekillerimize, kurum müdürlerimize, Trabzon’un bütün sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilerimize. basın kuruluşlarına bu akşam bu yemek programını bizimle paylaşan bütün misafirlerimize herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Öz’e Trabzon’u simgeleyen çeşitli hediyeler verildi.

Vali Öz Trabzon’a veda etti

Trabzon’da yaklaşık 3 yıl görev yaptıktan sonra valiler kararnamesiyle merkeze alınan Abdil Celil Öz, Trabzon’a veda etti.
Sabah saatlerinde eşi Rukiye Öz 3 çocuğuyla birlikte son kez Valilik binasına gelen Vali Öz, daha sonra makam odasında birlikte görev yaptığı mesai arkadaşlarıyla bir süre sohbet etti.

Vali Öz ve eşi Rukiye Öz daha sonra Valilik önünde uzun bir kuyruk oluşturan valilik çalışanları ile tek tek tokalaşarak helallik istedi. Vali Öz, vedalaşırken valilik bahçesindeki dev ekranda da “Seni unutmayacağız sayın valimiz” yazısı dikkat çekti.

Vali Öz, mesai arkadaşlarıyla sık sık fotoğraf çekilirken, daha sonra ailesiyle birlikte minibüse binerek karayolu ile Ankara’ya hareket etti.