CNN Türk'te yer alan habere göre Trabzon Valiliği'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı  'toplu açılış töreni' öncesi tüm resmi kurumlara ve kaymakamlıklara yazı göndererek, memurların mitinge katılmasını talimatı verdiği ortaya çıktı.

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin de resmi bir yazı ile tüm akademisyenler, çalışanlar ve öğrenciler için resmi yazı yazdığı belirtildi. 

7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi toplu açılış törenleri yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün de Rize ve Trabzon'a halka hitap etti.  

Trabzon Valiliği, vali yardımcıları, kaymakamlıklar, valilik içişleri birimleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği yazı ile personelin mitinge katılmasını istedi. Söz konusu resmi yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet 11 Mayıs 2015 tarihinde ilimizi ziyaret edecektir. 11 Mayıs Pazartesi günü saat 16.00'da Meydan Parkı önünde Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle, açılışa hazır kamu yatırımlarının toplu açılış töreni yapılacaktır. Söz konusu programın kurumunuz personeline duyurulması ve gereken duyarlılığın gösterilmesi hususunda; bilgi ve gereğini rica ederim." 

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin de yazılı bir genelge ile üniversiteye bağlı tüm birimlerde çalışanlar ile öğrencilerin mitinge katımının sağlanmasını istediği öğrenildi.

Rektör Hüseyin Karaman imzalı yazıda, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan üniversitemizin Kongre ve Kültür Merkezi'nin açılışının da yapılacağı törene tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin katılımının sağlanması hususunda gerekli hassasiyeti göstermenizi rica ederim." denildi.