Akçaabat ilçesi Söğütlü mevkiindeki İl jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, protokol, engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Albay Okçin Akşit “1111 sayılı askerlik kanunu kapsamında silâh altına atamaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bu günü tertiplemiş bulunmaktayız. Bir kısmımız doğuştan, bir kısmınız ise hayatın belirli bir sürecinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaderin bir cilvesiyle yaşamak zorunda yaşamak zorunda kaldınız. Ancak şunu bilmelisiniz ki, yaşama sımsıkı sarılmanız, ,içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz” dedi.

Konuşmasına orada bulunan Mehmetçiklere seslenerek devam eden Garnizon Komutanı Albay Akşit “Askerlik her Türk gencinin yapması gereken bir görevdir. Sizleri bu üniforma ve etmiş olduğunuz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker olacaksınız. Bugün sizlerle, kısa da olsa, kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onuru yaşatmaktan ve şanlı Türk Ordusunun şerefli birer neferi olarak sizlere aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yemin töreni yapıldı.