Özel Berfey Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni Mustafa Emre Berber ve Ünal Sevinç kurdular.

Trabzon’un toplamda 20’inci kreşi olan ve üç ilçeye hizmet verecek olan Özel Berfey Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin resmi açılışına Orman ve Su işleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Trabzon Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt’un yanı sıra çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Trabzon Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt toplumun yarısından fazlasına hizmet eden bir birimin içerisinde olduklarını ve bunun sorumluluğunu taşıdıklarını belirterek “Çocuk hizmetlerimiz ve özel kreşlerimiz de bunlardan birisi. Özel Berfey Kreşi de Trabzon’da açılan 20’inci kreşimiz oluyor. Sanırım ortaklarından soyadlarının baş harflerinden alındı bu isim ama ben ilk harflerini baz alıyorum. Hem Büyükliman’ın hem de Beşikdüzü’nün kreşidir diyoruz. Bu bilinçle bizlerde kreşten yararlanacağız. İhtiyacı olan ailelere kontenjanımızı kullandıracağız.” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın özellikle Ak Parti döneminde kreşler ve bakımevlerinin sayısını çoğaltarak genç neslin ülkemiz için daha verimli daha faydalı gençler olarak yetişmesi için büyük gayret gösterdiğine dikkat çekti.

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise kurucular Mustafa ve Ünal’ı tebrik ederek bölgenin ihtiyacı için önemli bir adım attıklarına vurgu yaptı.

Balta, “Bizim elimizde büyüyen Ünal ve Mustafa kardeşimiz el ele vermişler ve güzel bir şey yapmışlar. Bu bölgenin ihtiyacı kreş çalışanlar için önemli. Sadece Vakfıkebir ve Beşikdüzü’ne hizmet vermeyecek. Dışarıdan gelen insanların, özellikle devlet memurlarının çok büyük bir ihtiyacını karşılamış olacak. İnşallah çocuklarımız temelde burada çok güzel eğitim alırlar. Biz arkadaşlarımıza güveniyoruz. İnşallah bu örnek birliktelikleri diğer gençlerimize de örnek olur.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Trabzon milletvekilleri ve davetlilerin katılımıyla birlikte açılış kurdelesi kesildi.  Park alanı hariç 600 metrekare alan üzerine inşa edilen 0-6 yaş grubu Özel Berfey Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde Türkçe-İngilizce Dil Eğitiminin yanı sıra, drama, spor ve müzik etkinlikleri ve matematik destek çalışmaları da veriliyor.