Dokunulmazlığı düşen ‘Volkan Abi’ meclis üyeleriyle birlikte Varlıbaş AVM’nin otoparkını 30 yıllığına  ilgili firmaya tahsis etmekle suçlanıyor

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

TRABZON’DA 2008 yılında görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle hakkında dava açılan dönemin belediye başkanı Volkan Canalioğlu’nun TCK 257/1 maddesine göre bir yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi. Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Akbulut, milletvekilliği düşen Volkan Canalioğlu’nun daha önce aynı suçtan haklarında dava açılan encümen üyeleriyle birlikte yargılanmasını talep ederek, hazırladığı iddianameyi 5. Asliye Ceza Mahkemesine gönderdi.  

ENCÜMEN ÜYELERİ YARGILANIYOR

TRABZON 5. Asliye Ceza Mahkemesinde dönemin başkan vekili ve encümen üyelerinin yargılandığı mahkemede yargılanmasına karar verilen Volkan Canalioğlu’nun belediye hizmet binası ve alış veriş merkezinin otoparkının 30 yıl süreyle yüklenici firmaya tahsis edilmesi yönünde 3 Mart 2008 tarihinde karar aldığı iddia edildi. Bu arada başkan vekili ve encümen üyelerinin de yetkilerini aştığı gerekçesiyle haklarındaki yargılamanın sürdüğü belirtildi. 

TRABZON’DA 2008 yıllında görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle hakkında dava açılan dönemin belediye başkanı Volkan Canalioğlu’nun TCK 257/1 maddesine göre bir yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi. Ayrıca Canalioğu’nun yargılandığı mahkemede ceza alması durumunda kamu hizmetlerinden men edilmesi talep edildi.  

BİRLEŞTİRME TALEP ETTİ

Trabzon Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Akbulut, milletvekilliği düşen Volkan Canalioğlu hakkındaki soruşturma dosyasını ele aldı. Savcı Akbulut, yaptığı incelemenin ardından Volkan Canalioğlu’nun görevi kötüye kullanmaktan yargılanmasına karar verdi. Volkan Canalioğlu hakkında iddianame hazırlayan Başsavcı Vekili Akbulut, birleştirme talep ederek hazırladığı iddianameyi encümen üyelerinin yargılandığı 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

BİRLİKTE YARGILANIYORLAR

5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dönemin başkan vekili ve encümen üyelerinin 2012 yılından itibaren yargılandığı mahkemede yargılanmasına karar verilen Volkan Canalioğlu’nun belediye hizmet binası ve alış veriş merkezinin otoparkının 30 yıl süreyle yüklenici firmaya tahsis edilmesi yönünde 3 Mart 2008 tarihinde karar aldığı iddia edildi. Başkan vekili ve encümen üyelerinin de yetkilerini aştığı gerekçesiyle ve haklarındaki yargılamanın 4 yıldır sürdüğü öğrenildi.