Islak mendil şeklinde 40 gramlık paketler halinde piyasaya sürülen poşet çaylar ilk olarak Almanya’nın Dortmund kentinde düzenlenecek olan ‘Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’nde tanıtılacak.

Yavuz Selim Çakıroğlu, Yaban Mersini ürününü demleme ve fincan poşet şeklinde olmak üzere iki şekilde piyasaya sunduklarını belirterek, sağlığa son derece faydaları olan bir ürünün tüketiciden uzak kalmasının doğru olmadığını, firma olarak meyvenin yapraklarından bir arge çalışması yaparak üretime geçtiklerini söyledi.

Bu alanda Türkiye’de ilk olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Çakıroğlu, “Mavi yemiş ya da bizim deyimimizle Ligarba, Karadeniz yöresinde yetişen nadir ürünlerden biridir. Bu ürünün tüketiciyle buluşması için firma olarak ar-ge çalışmalarımız halen daha devam etmektedir. Bir iki ay içerisinde yeni ürünlerimizi de hizmete sunacağız. Tüm dünyada değer verilen böyle bir bitkinin bölgemizde yetişmesi bizim için bir şanstır. Bu ürünün katma değerinin artırılması için bazı çalışmaların yapılması gerekiyor. Bu konuda ilk görev tabi ki devlet büyüklerimize düşmektedir. İlk olarak çiftçilerin bu alanda desteklenmesi lazım. Orman bölgelerinde yetişen doğal meyvenin ormandan toplanması için gerekli bir çalışma yapılmalıdır. Yoksa bu değerli ürün de diğerleri gibi yok olup gidecektir. Biz Of Örnek Çay olarak, yöremizde yetişen bu tür ürünlerin yok olmaması ve bölgemize katma değer kazandırması için çalışmalarımıza aralıksız sürdüreceğiz” dedi.