Veysel Eroğlu, Trabzon programı kapsamında ilde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 23 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 1 adet tesisin temelini atacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Süleyman Soylu, 24 Eylül Pazar günü saat 16.30'da Fol Deresi Yanı Pazar Alanı Vakfıkebir'de düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek dere ıslahları ve taşkın koruma tesislerinden oluşan 23 adet tesisin temelini atacak.

İki bakan, aynı merasimde OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesis ile DKMP Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak. Böylece toplu temel atma merasiminde 147 milyon lira yatırım bedelli 25 adet tesisin temeli atılmış olacak.

Rize'de 6 aileye gelir getirici tür ve 12 aileye Orköy sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu ile Süleyman Soylu likapa, Trabzon hurması, ceviz, incir, yaban elması ve karayemiş türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Temeli atılacak tesislerle 9 ilçe, 22 mahalle, 4 köy ve 30 dekar arazi taşkınlardan korunacak. Ayrıca ormancılık projeleri ile Trabzon'da ormanlık alanlar artırılarak, orman köylüleri desteklenecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 27 Şubat 2013, 15 Eylül 2013, 2 Ekim 2015 ve 10 Ekim 2016 tarihlerinde Trabzon'a verdiği 783 milyon TL'lik 98 müjdeye ilave olarak 15 milyon lira yatırım bedeline sahip 9 müjde daha verecek. Böylece son 5 yılda Trabzonlulara toplam 798 milyon TL'lik 107 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında taşkın koruma tesisleri, mesire yeri, bal ormanı, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi ile 4 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu bulunuyor.