AK Parti iktidarı tarafından ortaya atılan çözüm sürecinin ülkeyi bu günlere getirdiğini vurgulayan Aydın, “Ülkenin milli birlik ve beraberliğini sağlayacağı düşünülerek ortaya atılan ve ne olduğu kamuoyu ve siyasi partilere dahi tam olarak izah edilemeyen, içeriğinde nelerin bulunduğu paylaşılmayan, adına ‘Çözüm Süreci ‘ denilen bir çıkmazın yaraları ne yazık ki her geçen gün artarak devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Aydın şunları söyledi: “Kürt sorunu açıklaması ile başlayan, Milli Birlik ve Beraberlik Projesi olarak aktarılan ve son olarak adına ‘Çözüm Süreci’ denilen vatan hainlerini güçlendiren bu süreci başından beri tanımadığımızı, bu oyunun Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne zarar vereceğini belirtmiştik. Siyasi iktidar bu uyarılarımızı dikkate almadığı gibi, bizleri kandan beslenmekle suçlamıştır. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan PKK ile görüşmeleri ilk başta inkar ederek, ‘İspat etmeyen şerefsizdir’ demiş, sonraları açık açık görüştüğünü, ‘her şey bizim bilgimiz dahilinde. Devlet herkesle görüşür’ diyerek kamuoyuna deklere etmiştir.Yürütülen ihanet süreci Dolmabahçe görüşmeleri ile mutabakat ilan edilmesinin ardından seçimlerde AK Parti iktidarının beklentileri gerçekleşmeyip, bölücü terör yandaşı HDP’nin barajı aşması ‘Çözüm Süreci’ denilen ihanet sürecinin gerçek yüzünü ortaya çıkartmıştır. Oyun bozulmuş, ocaklara ise ateş düşmüştür.

Son zamanlarda Türk Milleti bugün kaç şehit gelecek korkusu ve üzüntüsü ile ne televizyonlara bakabilir, ne de gazetelere göz gezdirebilir hale gelmiştir. Yürekleri yanan anne babalar feryat ederken hakaretlere de maruz kalması yüce Türk Milletinin acısını bir kat daha artırmıştır.

Çözüm süreci adı altında bilerek ya da bilmeyerek ülkemizin birlik ve beraberliğini bozulmasına neden olanlar hakkında partimiz 2013 yılından sonra ikinci defa suç duyurusunda bulunmuştur. Alev çemberine çevrilmek istenen ülkemizi bu çıkmaza sürükleyenler bunun hesabını elbette vermelidir. Her gün şehit haberleriyle yüreği yanan bu milletin acısı hafifletilmelidir. Siyasi görüşü ne olursa olsun insanımızın huzur ve refahını düşünmesi gereken iktidar ne yazık ki ülkemizi kendi çıkar ve menfaatleri uğruna uçuruma sürükleyenler bedelini ödemek zorundadır.

AK Parti içerisinde Bülent Arınç’tan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar iktidar yöneticileri ne yazık ki geç de olsa durumun farkına varmış PKK’nın şehirlerde dahi silah depoladığını beyan etmiştir. Cumhurbaşkanının ‘Çözüm Süreci bunlar tarafından bir ihanetle değerlendirildi. Çözüm Süreci'ni bunlar adeta Güneydoğu'da, kısmen Doğu'da kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar.’ şeklindeki açıklaması da bardağı taşıran son durum olmuştur. Bu açıklamalardan sonra Türk Adaleti gereğini yapmalıdır. 1 Kasım seçimlerinde de Yüce Türk Milleti AK Parti iktidarına gereken cevabı verecektir.”

Editör: TE Bilişim