Parti olarak Türk Milletine taahhütlerini açık açık ortaya koyduklarını belirten Aydın: "Bizim verdiğimiz sözde yapamayacağımız iş olmaz. Yaptıklarımızda da yanlışımız olmaz. Çünkü bizim kantarımız yanlış tartmaz. Yıllardır hakkı yenen, perişan edilen fındık üreticisi öyle desteklenecektir ki, hem üretecek, hem de kazanacaktır." dedi.

Yavuz Aydın, fındığın ana üretim bölgesinin Doğu Karadeniz olduğunu, sarp ve dik arazide fındık üretmeye çalışan bu üreticilerin devlet tarafından çeşitli yöntemlerle desteklenmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Fındığa destek, sadece ekonomik değil, sosyal bir olaydır. Kendi toprağında mücadele eden Trabzonlu hemşerilerim her türlü desteği hak etmektedir. Partimizin 3 Mayıs’ta açıkladığı seçim beyannamesinde üreticiye verilecek bir çok destek olduğu anlatıldı. Fındık, üzüm, incir gibi sayısız ürüne taban fiyat garantisi gelecek, üreticinin yüzü gülecek.” şeklinde sözlerine başlayan Aydın: “Bizim iktidarımızda fındık üreticisi, öyle desteklenecektir ki, hem üretecek, hem kazanacaktır.Çünkü fındıkta dünyanın bir numarasıyız. Bu durumu sürdürmek için dünya fındık politikasına yön veren lider ülke konumuna gelmeliyiz. Dünya fındık borsasının kurulumuna ön ayak olup, bu sürecin hızlanması için fındık fabrikalarını yakına taşıyarak üretimi hızlandırmalı ve vakit kaybetmeden Trabzon’a çikolata fabrikaları kurmalıyız." dedi.

Yavuz Aydın, üreticinin bilinçlenip örgütlenmesini, tüccarın da sağlam zemin ve şartlarda ticaretini sürdürüyor olması gerektiğini savundu. Sanayicinin fındığı işleyip katma değeri daha yüksek ürün haline getirmesi ve ihracatçının da her türlü kolaylıkla teşvik edilip, dünyanın dört bir yanına fındığımızı ihraç etmesi için de sektörün bir bütün halinde ele alınması gerektiğini vurguladı.
Editör: TE Bilişim