Başbakan Ahmet Davutoğlu, Büyük Trabzon Mitingi sonrası efsane kadroyla futbol maçına çıktı. Eski Bakan ve Trabzonspor Başkanı Faruk Nafiz Özak’ın başkanlığında AK Parti Eski Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın ve İl Başkan Yardımcısı Ali Faik Hacıoğlu tarafından  başarılı bir organizasyonla gerçekleştirilen maçın bir özelliği de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilk kez bu tarz bir müsabakaya çıkıyor olmasıydı.

Maç öncesinde Trabzonspor’un efsane futbolcuları Metin Aktaş, İlyas Akçay, Serdar Bali, Turgay Semercioğlu, Sinan Ünal, Hüsnü Özkara, Bahattin Güneş, Orhan Çıkrıkçı, Tolunay Kafkas, Shota Arvaledze, Bekir Barçın, Muzaffer Bilazer, Soner Boz, Hamdi Aslan, Yavuz Şanver, Omay Yılmazer, İhsan Derelioğlu ve Kemal Serdar ile kısa bir sohbet gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, efsane futbolcuların taleplerini de dinledi. Efsane kadronun, Avni Aker Stadı’nın yıkılıp yerine şehir parkı yapılması projesiyle ilgili olarak Yavuz Selim Futbol Sahası’nın yıkılmaması talebine olumlu yaklaşan Davutoğlu, derhal TOKİ başkanını arayarak projenin bu şekilde yeniden düzenlenmesi ve Yavuz Selim  Futbol Sahası’nın yerinde bırakılması talimatını verdi.

Maç öncesinde soyunma odasında teknik direktör Giray Bulak’ın oyunculara taktik verdiği sırada içeri giren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Süleyman Soylu ve  Faruk Nafiz Özak soyunma odasında keyifli anlar yaşanmasına sebep oldu. Faruk Nafiz Özak’ın, Avni Aker’de yaşadığı ilginç anılarını paylaşması üzerine soyunma odasında  uzun bir kahkaha tufanı koptu.  Keyifli bir sohbetten sonra sahaya çıkan oyuncular, güzel bir etkinliğe imza attılar.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’nun hat trick yaptığı maç 4-4 berabere sonuçlandı. Maç boyunca temposunu düşürmeyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “ben hiçbir işimi yarım bırakmam” diyerek oyun sonuna dek  sahada kaldı.  

Efsane futbolcularla birlikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Başbakan Danışmanı Ali Sarıkaya, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve eski Trabzon Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın’ın yanısıra milletvekili adaylarından Muhammet Balta, Adnan Günnar, Nihat Tosun, Salih Cora,  İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altuntaş, İl yöneticilerinden Kadir Hatipoğlu, Salim Serdar Karabinaoğlu, Bayram Öztürk,  AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Ali Faik Hacıoğlu, Halil İbrahim Demirtaş, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ufuk Hoş, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya  da bu özel maçta forma giydi. Müsabakayı AK Parti İl Yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları ile Seçim Koordinasyon Merkezi çalışanları ve partililerden oluşan bir grup ilgi ve coşkuyla izledi.