Maçka İlçesi Kurugöl Yaylası’nda ev yapmak için açılan 45 çukur Maçka Belediyesi ekipleri tarafından tek tek kapatılıyor. Yayla açılan çukurlarla adeta köstebek yuvasına dönerken, kötü görüntü dikkat çekiyor.

Kurugöl Yaylası'nda vatandaşlar tarafından kaçak olarak açılan 45 ev yeri, Maçka Belediye ekipleri tarafından kapatılırken, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, hiçbir şekilde kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi.

Başkan Koçhan yaptığı açıklamada, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu’nun Trabzon’da geçtiğimiz aylarda yapılan turizm toplantısında dikkat çektiği gibi yaylardaki kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceğimizi her fırsatta dile getirdik. Belediyemize gelen ihbar sonucunda ilçemize bağlı Kurugöl Yaylası’nda ev yeri açıldığını tespit ettik. Ekiplerimizi gönderdiğimizde çok sayıda ev yapmak için yer açıldığını gördük. Hemen açılan yerleri kapatarak sorumlu kişilerin hepsi için gerekli işlemleri başlattık. Yaylalarımızda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Kaçak yapılara asla müsaade edilmeyecek. Bu yüzden yaylalarımızda ev yapılmaması konusunda uyarıda bulunuyoruz” dedi.

Başkan Koçhan, vatandaşların bu tür kaçak yapılaşmalar konusunda ihbarda bulunmasına da dikkat çekerek "Bu çok sevindirici bir durum. Artık vatandaşlarımız da bilinçlendi ve doğa harikası yaylaların tahrip olmasını istemiyorlar. Kurugöl Yaylası'ndaki durumdan bir ihbarla bilgimiz oldu" ifadelerini kullandı.