Erdoğan Bayraktar'ın sözlerinin 'toplumun sükunetini koruyarak, mevcut süreci beklemesini öğütleyen bir çıkış' olarak yorumlanması gerektiğini söyledi.
 
Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Trabzon'daki bir açılış sırasında kullandığı ifadelerin bazı çevrelerce maksatlı olarak farklı boyutlara çekilmeye çalışıldığını iddia ederek, "Sayın bakanın ifadeleri, toplumun sükunetini koruyarak, mevcut süreci beklemesini öğütleyen bir çıkış olarak yorumlanmalıdır" dedi.
 
Yener, yaptığı açıklamada, Bayraktar'ın şehrin milletvekili ve taşıdığı hassasiyetin bir unsuru olarak bazı değerlendirmeler yaptığını ifade ederek, şunları söyledi:
"Sayın Erdoğan Bayraktar'ın bugüne kadar gerek bürokrat, gerekse de bakan olarak ülkemize yaptığı hizmetler ortadadır. Özellikle TOKİ Başkanlığı döneminde Türkiye'ye 600'ün üzerinde spor tesisi ve stadyum kazandırmıştır. Bu hizmetleri yerine getirirken de hiçbir zaman hukuk dışılığa yönelmemiş ve tüm yatırımları devletin kural ve yönetmelikleri Showbahis çerçevesinde gerçekleştirmiştir. Böylesi bir şahsiyetten hukuk dışı beklentiler içerisine girmek doğru değildir. Yine Trabzon'da kentin hizmetine sunulacak en ciddi projelerden biri olan Akyazı Projesi'nin sürükleyicilerinden biri de sayın Bayraktar'dır. Bu gerçekler ortadayken, onun üzerine farklı amaçlarla gitmeye çalışmak iyi niyetten uzak bir yaklaşım tarzıdır."
 
Şike süreciyle ilgili karar mekanizmasına da değinen Hasan Yener, şöyle devam etti: 
"Bu mekanizmanın nasıl işlediği bellidir. Hukuk, federasyon ve UEFA ayağı bulunan bu olayın bir cümleyle seyrinin değişeceğini düşünmek, en basit tabiriyle saflıktır. Burada, perde arkasında başka bir niyet söz konusudur.
 
Ayrıca, Trabzon kentinin öncelikleri açısından bakıldığında, Trabzonspor'un taşıdığı önem büyüktür. Toplum büyük bir sabır ve sağduyuyla verilecek kararı beklemekte, şehrin temsilcilerinden de hakkın teslimi konusunda gereken çabayı göstermelerini talep etmektedir. Nitekim sayın bakanın ifadeleri bu doğrultuda verilen mesaj olarak değerlendirilmeli, toplumun sükunetini koruyarak, mevcut süreci beklemesini öğütleyen bir çıkış olarak yorumlanmalıdır."