Yüksek askeri şura çalışmalarını tamamladı. Şuranın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni komuta kademesi de netleşti. Edinilen bilgilere göre, 'Genelkurmay Başkanlığı'na beklendiği gibi Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar getirildi.

DENİZ'DE GÖREV UZATIMI

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun görev süresinin bir yıl uzatıldığı öğrenildi.

YENİ HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün ise Yüksek Askeri Şura üyesi yapılarak yerine Orgeneral Abidin Ünal'ın getirildiği belirtildi.

HULUSİ AKAR'IN YERİNE GETİRİLEN İSİM

Akar'dan boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ise Birinci Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak'ın getirildiği belirtiliyor. 2019 İÇİN

EN GÜÇLÜ ADAY

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in ise görevine devam edeceği öğrenildi. Böylece Güler 2019'da Hulusi Akar'ın ardından Genelkurmay Başkanlığı için en güçlü aday oldu.

JANDARMA VE EGE ORDUSU

Emekli olan Jandarma Genel Komutanı Abdullah Atay'ın yerine ise Ege Ordu Komutanı Galip Mendi'nin atandığı öğrenildi. Galip Mendi'den boşalan Ege Ordu Komutanlığına ise 3. Ordu Komutanı Ümit Dündar'ın getirildiği belirtiliyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise beklendiği gibi görev uzatımına gidildi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlunun görev süresi uzatıldı. Donanma Komutanlığı görevini koramiral rütbesiyle sürdüren Veysel Kösele'nin ise oramiralliğe terfi ettirildiği ifade edildi. Kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından açıklanacak.