13 Projenin yarıştığı 7.Kanca Etkinlik Günü’nde, Danışmanlığını Öğr.Gör. Erdinç ŞAHİN’in yaptığı MYO öğrencileri Resul ÇELİK, Mesut CANKILIÇ ve Okan ALTUNTAŞ’ın hazırladıkları “Yeni Nesil Otopark” projesi Birinci olurken, aynı danışman öğretim elamanı ve Ömer Faruk MISIRLI isimli öğrencinin “Akıllı Beşik” projesi İkinci, Danışmanlığını Öğr.Gör. Murat KÜÇÜKALİ’nin yaptığı ve Ahmet Mesut SÜMER, Cihat ÖZDEMİR, Ahmet KİRVELİ isimli öğrencilerin hazırladıkları “CAA (CESUR-AKILLI-ATILGAN)” projesi de Üçüncü oldu.

            Proje Etkinliği öncesinde, basın mensupları tarafından Meslek Yüksekokulu laboratuarları, sınıfları, kütüphanesi ve diğer birimleri gezildi. Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, bir yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projeleri sergiledikleri 7.Kanca Proje Etkinlik Günü’ne, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi ÜSTÜN, Sürmene ve Of İlçelerinden idareciler, öğretim elemanları, Okul Müdürleri, vatandaşlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Öğrencilerin projeleri, etkinliğe katılan misafirler ve danışmanlık görevi olmayan öğretim elemanlarının ayrı ayrı değerlendirmesi ile derecelendirdi.

            Kanca Etkinliğinde birinci olan “Yeni Nesi Otopark” projesi ile ilgili projeyi hazırlayan öğrenciler tarafından açıklamada; “Özellikle büyük şehirlerimizde sıkça karşılaşılan problemlerden bir tanesi de otopark problemidir. Günümüzde var olan otoparkların çoğu geniş bir kullanım alanını kaplayan tek katlı ve oldukça kullanışsız otoparklardır. Proje kapsamında geliştirilen yeni nesil otopark günümüzün sorunlarından olan park sorununa kalıcı ve güvenli bir çözüm bulmak için geliştirilmiştir Az yer kaplamaları ve güvenli olmasından dolayı günümüz teknolojisinde daha verimli bir sistemdir.” Denildi.

Etkinlikte ikinci olan “Akıllı Beşik” projesini hazırlayan öğrenciler ise; “Bu proje bebek sesine duyarlı bir şekilde otomatik olarak sallanmaya başlayan bir beşik projesidir. Beşikte yatan bebek ağlamaya başladığı anda, bebek sesini algılayan sensor ve bu sensora bağlı mikro denetleyici ile beşiğe bağlı motor sayesinde beşiği sallayıp bebeğin tekrar uyumasını sağlamaktadır.” Denildi.

CAA (Cesu, Akıllı, Atılgan) isimli Paletli kollu araç projesi ise etkinlikte üçüncü olarak dereceye girdi.

Etkinliğe katılan öğrenciler, MYO binası arkasındaki tersanede yapılan çalışmalardaki gürültüden çoğu zaman rahatsız olduklarını ve derse odaklanamadıklarını ifade ettiler. Tersanecilerin kendileri için yapılan alana bir an önce taşınmaları halinde daha rahat ders işleyeceklerini söylediler.

MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Bu yıl 7.sini düzenlediğimiz Kanca Etkinlik Günü’ne 13 proje ile katılan danışman öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Katkı sağlayan tüm personelime de teşekkür ediyorum. Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini sergilemeleri çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir. Meslek Yüksekokulumuz her geçen gün gelişmektedir. Okulumuza katkılarından dolayı KTÜ Rektörlüğümüze, okulumuzun kurucuları ve her türlü desteği vermeye devam eden Kanca A.Ş.’ye teşekkür ediyorum. Öğretim elemanı sayımız 27, öğrenci sayımız ise Elektrik, Elektronik, Makine, Mekatronik ve Gemi İnşaatı programlarında 800’e yaklaşmıştır. Gemi İnşaatı Programımızda gemi sanayine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Önümüzdeki yıl Kaynak Teknolojisi programımıza ilk defa 25 öğrenci alacağız. Personel Belgelendirme (Kaynakçı Sertifikalandırma Belgesi Alma) çalışmaları devam etmektedir. Kaynak Programımız altında, Otomotiv Sanayi, Savunma Sanayi, Çelik Konstrüksiyon (imalat) Sanayi, Baraj ve HES Projeleri, Gemi (İnşaatı) Sanayi ve benzeri tüm kaynaklı imalat alanlarında, Kaynak Yöntem Şartnamesi hazırlama, danışmanlık ve onaylama hizmetleri ile tahribatsız muayene hizmeti de vermekteyiz.” Dedi. ÇUVALCI, “30 Mayıs 2016’da 7.Mezuniyet Törenimiz düzenlenecektir. Mezuniyet törenimize tüm halkımız davetlidir. Proje yarışmasında, mezuniyetlerde ve diğer etkinliklerde dereceye giren öğrencilerimiz, KTÜ Rektörlüğümüz, Kanca A.Ş. ve MYO Müdürlüğümüz tarafından ödüllendirilecektir. Ödüller 7.Mezuniyet törenimizde verilecektir.”dedi. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim