Sağır "Ben de Koray Bey ile hareket edeceğim" dedi Koray Aydın'ın MHP'den istifa ederek Meral Akşener ile yeni partide yer alacağını açıklamasının yankıları Trabzon'da ülkücü camia içerisinde yankıları sürerken Aydın'a Trabzon'dan ilk destek geldi. MHP'nin kurucularından ve üst kurul delegesi olan ancak daha sonra partiden ihraç edilen Ali Sağır, Meral Akşener'e ve Koray Aydın'a Trabzon'dan destek vereceğini söyledi. Sağır, "Açık net söylüyorum. Ben de Koray Bey ile hareket edeceğim" dedi.

MHP’LİLİĞİMİ ELİMDEN ALDILAR

MHP'den kendisini ihraç ettiklerini hatırlatan Sağır, "MHP'de beni bırakmadılar ki. Benim MHP'liliğimi elimden aldılar. Ben şuanda partisiz bir durumdayım. Partim yok. Yapılacak burada ne var. Ben bir yere gitsem bile MHP'den ayrılarak değil. Beni MHP'den ihraç etmişler. Şuanda hiçbir parti ile bağlantım yok. Sayın Koray Aydın oluşuma destek verip onlarla parti kurma çalışmalarına devam edecek. Ben de şuanda Koray Bey ile hareket edeceğim. Açık net söylüyorum" diye konuştu.

ONLARA DESTEK OLACAĞIM

Meral Akşener'in kuracağı parti için Trabzon'da da yakında çalışmalara başlanacağını söyleyen Sağır, "Görevlendirilmiş arkadaşlar var. Bu arkadaşlar, çalışma sistemine göre ileride teşkilat çalışmalarına başlayacaklar. Bana sıra gelince ben hiçbir görev talebinde bulunmayacağım ve kabul de etmeyeceğim. Ben sadece onlara yardımcı ve destek olacağım. Çünkü ülkücü iktidarın, fikriyatımızın iktidar olması için destek olacağım. Mevcut harekette bunu göremedik, olmadı, ışık göremedik. Fırsat yok" şeklinde konuştu.

ASLA MHP'NİN DEVAMI DEĞİL

Sağır, "Bu yeni oluşum, milletin tam göbeğinde olacak. Memleketini seven, ülkesini seven bütün herkese kapı açıktır. İktidar olunmak için yola çıkılmıştır. Hepimiz yeni bir yola girdik. Allah bu yolda hepimize güç versin. Yeni oluşum siyasetin tam göbeğinde olacak. Bu yeni parti memleketini seven herkes için bir liman olacaktır. O zaman herkes huzur içerisinde olacak. Bu yeni parti MHP'nin devamı veya onu rakibi asla olmayacak. Onlar da bizim arkadaşlarımız. Bu bir elmanın yarısı gibidir. Bir kısmı orada, bir kısmı burada. Bir yerde buluşacağız. Biz veya onlar iktidar olur. O zaman bir yerde kesişeceğiz.

DESTEK VERECEKLER..

Trabzon'dan yeni partiye birçok üst düzey siyasinin destek vereceğini ifade eden Sağır sözlerine şöyle devam etti: "Bu yeni oluşum içerisinde Trabzon'da üst düzey siyaset yapan dostlarımızın çoğunun bu oluşuma destek ve katkı vereceğini düşünüyorum. Şartlar oluştuktan sonra yeni oluşumun kadrolarına, fikrine bir baksınlar ondan sonra bir düşünsünler ona göre bir değerlendirme yapacaklar."  (sonnokta)