Trabzon'da, Yeni Yılın İlk Bebekleri Saat 00:00'da ve 00:02'de dünya geldi. Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastesi'nde dünya gelen bebeklerin ilk ziyaretçileri ise Vali Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz oldu. Öz çift ilk olarak yeni yılın ilk saniyelerinde doğan Eymen Asaf'ı ziyaret etti. Abdurrahman ve Kevser Akaydın'ın ilk Bebekleri olan Eymen Asaf , 3 Kilo 100 Gram Ağırlığında ve 45 Santimetre Boyunda Doğdu. Yeni doğan bebeğe altın takan Vali Öz, sağlıklı ve uzun ömürlü olması temennisinde bulundu.
Vali Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz daha sonra Saat:00:02'de dünya gelen Buğlam Köse'yi ziyaret etti. Rena ve Burhan Köse çiftinin 5'nci çocukları olan Buğlam, 3 kilo 200 Gram ağırlığında dünyaya geldi. Öz, çifti Buğlam bebeği altın takarken. uzun süre kucaklarına alıp sevdiler.
Trabzon Valisi Abdil Celil ÖZ, yaz-kış demeden tatil-bayram demeden çalışan bütün sağlık çalışanlarının yeni yılı kutladığını belirterek, "Ülkemizde en yaşanabilir il ünvanına sahip Trabzon'un 2016 yılında da tarihi birikiminden ve var olan potansiyelinden aldığı gücü, sürdürüp sürekli değişen ve gelişen dünya şartlarının sağladığı fırsatlarla birleştirip, huzur ve güven ortamında halkımızın yaşam kalitesinin daha da artacağı, daha huzurlu bir yıl geçireceğine inanıyorum. 2015 yılı maalesef dünyanın pek çok ülkesinde ve bölgemizde çatışmalar ve terör olayları ile yerinden, yurdundan edilmiş mazlum göçmenlerle sıkıntılı bir yıl olmuştur. Bu olayların ve sıkıntıların 2015 yılı ile birlikte geride kalmasını ve yeni yılın milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirmesini temenni ediyorum.