Zigana Tatil Köyü ( Zitaş)Tesisleri’nde gerçekleşecek toplantının ilk konuşmasını  Saat 13:00-14:00 arası Prof. Dr. Örsan K. Öymen yapacak. Daha sonra 14:30-15:30  arası Prof. Dr. Ahmet İnam, 16:00-17:00 arası da  Prof. Dr. Cengiz Çakmak konuşacak.  Toplantıya katılmak isteyenler için Trabzon Otogarı’ndan Metro Turizm aracılığıyla saat 11:30’da ücretsiz otobüs seferi koyulacak. Aynı gün akşam 18:00 ve 23:00’te iki ayrı otobüs seferi ile katılımcılar Trabzon’a dönebilecek.

İŞTE KONUŞMACILARIN KİMLİĞİ

Prof. Dr. Ahmet İnam: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Elemanı. Lisans derecesini ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden, Doktora derecesini İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Epistemoloji, Mantık, Etik, Bilim Felsefesi, Felsefe Tarihi, Kültür Felsefesi. “Edmund Husserl Felsefesinde Mantık”, “Ararken”, “Gülden ile Hoca”, “Düşten Düşünceye”, “Filiz, Nerdesin?”, “Keşiş, Cinler ve Tanıklar”, “Hıyaran”, “Teknoloji Benim Neyim Oluyor?”, “Dünya Gönülden Gönüle”, “Bilimin Binbir Yüzü”, Yolculuk Hazırlıkları”, “Hayatımızdaki İnce Şeylere Dair”, “Gönülden Bilime Yolculuklar Kitabı”, “Denemenin Ardındaki Edebiyat Yazıları”, “Eleştirinin Kıyılarında”, “Gerçek Şiir İçinde”, “Dolanmalar”, “Yaşam Bizi Çağırırken”, “Yaşamla Yoğrulmuş Bilgi”, “Aşk Üstüne Denemeler”, “Teknolojinin Gönlümle Ne İlgisi Var?”, “Şiir Bir”, “Deneyen Felsefe”, “Düşünce Açan Bahçede”, “Şiir İki”, “Zaman Yapıcının Şiirleri”,  “Candan Gönüle” ve “Şiirin Sınırsızlığında” kitaplarının yazarıdır. Alanında birçok derlemesi, makalesi ve çevirisi yayınlandı. Nietzsche’nin birçok eserini Türkçe’ye çevirdi.

Prof. Dr. Örsan K. Öymen: Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Başkanı. Felsefe Sanat Bilim Derneği Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı. “Assos’ta Felsefe” adlı oluşumun Kurucusu ve Direktörü. Lisans ve Doktora derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden, Yüksek Lisans derecesini New York Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Epistemoloji, Etik, Siyaset Felsefesi, Kuşkuculuk, Varoluşçuluk, Sextus, Hume, Nietzsche, Marx, Heidegger, Sartre. “Hume”, “Varlık ve Kuşku” (yayına hazırlanmakta) ve “Karanlıktan Yağan Kar” (yayına hazır) kitaplarının yazarıdır. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır.

Prof. Dr. Cengiz Çakmak: İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Ontoloji, Etik, Dil Felsefesi, Herakleitos, Gorgias, Ksenophanes, Platon, Schopenhauer, Wittgenstein. “Herakleitos: Fragmanlar” kitabının yazarıdır. Alanında birçok makalesi ve çevirisi bulunmaktadır.

Editör: TE Bilişim