Şenlikte 108 sporcu, 24 yaşında hayatını kaybeden dağcı Ali Kemal Kepenek'in adının verildiği 2 bin 551 metre rakımlı zirveye tırmandı. 
Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarında bulunan Zigana Dağı farklı bir etkinlikle şenlendi. Uzun yıllardan beri Zigana'da şenlik düzenleyen ve 'Zigana Bizim Evimiz' diyen Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık Kulübü (KTÜDAKS) üyesi yaklaşık 300 kişi Zigana Dağı'nda renkli bir gün yaşadı.
KTÜ Bisiklet Kulübü üyesi 25 bisikletçinin de eşlik ettiği şenlikte geçtiğimiz hafta Zigana'ya kamp kurarak kış temel eğitim ve kış gelişim eğitimini gerçekleştiren kulüp üyeleri, bu hafta sonu da 2001 yılında Rusya'da bulunan 5 bin 642 metre rakımlı Elbrus Dağı'na zirve tırmanışı yaptı. Kulüp üyeleri, dönüş yolunda hayatını kaybeden KTÜDAKS üyesi dağcı 24 yaşındaki Ali Kemal Kepenek'in adının verildiği 2 bin 551 metre rakımlı zirveye tırmandı.

108 SPORCU ALİ KEMAL KEPENEK ANISINA ZİRVE TIRMANIŞI YAPTI
Toplam 108 sporcunun katıldığı zirve tırmanışı Gümüş Kayak Merkezinden başladı. Yaklaşık 4 saat süren yürüyüşün ardından tekrar kayak merkezine ulaşan sporcular kendileri için hazırlanan dünyaca ünlü Zigana'nın etinin tadına baktıktan sonra kayak ve kızaklarla kaydı, halat çekme ve kartopu savaşı oyunlarını oynadı.
Zirve tırmanışına katılmayan üniversite öğrencilerinin kayak girişimleri ise renkli görüntülere sahne oldu. İlk defa ayağına kayak takan çok sayıda öğrenci, kar üzerine düşerken, çok sayıda öğrenci de kızakla kaymanın tadını çıkardı.
Programın finalinde kemençe eşliğinde yakılan çoban ateşinin etrafında doyasıya eğlenen öğrenciler, canlı müzikle çalan parçalara da eşlik etti.

ŞENLİĞE 300 KİŞİ KATILDI
Organizasyon Sorumlusu Yusuf Eminoğlu, KTÜDAKS'ın 23.geleneksel şenliğine 300 kişilik bir katılım olduğunu belirterek, "Zirve tırmanışına 108 kişi katıldı ve hepsi tamamladı. Halat çekme, kar duvarları yaptık, canlı müzik, kartopu savaşları yaptık. Gelen arkadaşlarımızın kaliteli zaman geçirmesi için her şeyi eksiksiz planladık" dedi.

"ZİGANA KTÜDAKS'IN EVİ"
KTÜDAKS Başkanı Berkay Han ise, 1990 yılından beri birçok faaliyet yapan kulüp için Zigana Dağı'nın evleri olduğuna vurgu yaparak, "Bütün kış faaliyetlerimizi Zigana Dağı'nda yapıyoruz. Geçen hafta kış temel eğitimi ve kış gelişim eğitimi programını burada yaptık. Bugün de kulübümüzün değeri olan Ali Kemal Kepenek'i anmak istedik. Buraya 300 kişiyi getirdik ve 108 kişilik güzel bir ekiple zirve yaptık. Kulübümüzün değerlerini anmakla birlikte dağcılığı birçok insanın yapabileceğini göstermek istedik. Bu konuda elimizden geleni KTÜDAKS olarak yıllardır yapıyoruz ve devam edeceğiz de. Dağcılık ülkemizde gelişen bir spor ve biz bunu en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Her türlü faaliyette bizi destekleyen akademisyenlerimize ve yöneticilerimize de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

FAS VE LİBYA'LI ÖĞRENCİLER ZİGANA'YI ÇOK BEĞENDİ
Fas'tan geçtiğimiz yıl Trabzon'a pazarlama dalında yüksek lisans yapmak için gelen Hanna Havsi ise ilk kez geldiği Zigana Dağı'nı çok sevdiğini söyledi. Havsi'nin arkadaşı, Libya'dan elektrik-elektronik yüksek lisans için KTÜ'ye gelen Nezat Harisi ise Zigana'yı çok beğendiğini, Libya'da kar olmadığını ve hayatında ilk kez Trabzon'da kar gördüğünü söyledi.

BİSİKLETLE ZİGANA'DAN TRABZON'A GİTTİLER
Program boyunca KTÜDAKS'la birlikte düzenlenen tüm etkinliklere katılan KTÜ Bisiklet Kulübü üyesi sporcular ise akşama doğru Zigana Dağı zirvesinden ayrıldı. Kayak merkezinden bisikletleriyle ayrılan sporcular, tarihi ipek yolu üzerindeki eski karayolunu takip ederek Trabzon'a ulaştı.
Faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Bisiklet Kulübü Başkanı Barış Can ise "Kulübümüz 6 yıldır faaliyette. Çeşitli etkinlik ve turlar düzenliyoruz. Karadeniz'i çok seviyoruz. Zigana'ya beşinci gelişimiz. Hem güvenli olması hem de manzarasının daha güzel olması nedeniyle Hamsiköy üzerinden inişimizi gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim