Son günlerde hava sıcaklığının 16 dereceyi bulduğu Gümüşhane’de, yüksek kesimlerdeki yüksek kar kütleleri sıcaklık artışıyla birlikte hızla eriyip suya dönüşünce çok sayıda heyelan meydana gelmeye başladı. Önceki gün Zigana dağının Trabzon tarafında karayoluna düşen 100 tonluk kaya parçasının ardından bugün akşam saatlerinde de Zigana dağının Gümüşhane tarafında heyelan gerçekleşti.

Zigana tüneline yakın bir noktada gerçekleşen heyelanda karayoluna çok sayıda kaya parçası düşerken, o sırada yolda temizlik yapan Karayollarına ait greydere bu kayaların bir kısmı çarptı.

Operatörün yara almadan kurtulduğu olayın ardından bölgede Jandarma ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı. Karayolları ekipleri tarafından olayın hemen ardından yol açma çalışmaları başlatılırken, üç şeritli yolun 2 kişi şeridi çalışma sırasında tamamen ulaşıma kapandı.

Gümüşhane-Trabzon karayolunda geçişin kontrollü olarak sağlandığı bölgede ekipler bir müddet temizlik çalışması yaptıktan sonra heyelan hareketlerinin devam etmesi ve kaya parçalarının düşmesi nedeniyle çalışmalara sabaha kadar ara verdi.

Editör: TE Bilişim