Trabzon Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu, darbe girişimiyle ilgili ortak bir basın açıklaması yaptı.

Trabzon Ziraat Odaları Birliği, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde darbe girişimini protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

Trabzon Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Kozoğlu yaptığı konuşmada, "Üretim ve ülke kalkınması için çaba harcadığımız el birliğiyle terör belasıyla mücadele ettiğimiz bu dönemde hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor, milletin iradesi dışında bir iradeyi de tanımıyoruz. Gün milletin iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde, hiçbir gerekçeyle savunulamaz. Biz de hain planın açığa çıkmasının hemen başından itibaren, 4,5 milyon üyemizle darbeye karşı durduk. Demokrasiye ve milletin iradesine sahip çıktık. Bütün çiftiler olarak yüce milletimiz önünde bir kez daha vurgulamak isteriz ki; bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada tavrımız değişmeyecek. Canımız pahasına bu vatana, bu bayrağa demokrasiye sahip çıkacağız. İktidarı ve muhalefetiyle bütün siyasi partilerimizin darbeye karşı tek vücut olması, ortak bir bildirinin altına imza atması bombalar altında meclisi terk etmemesi, demokrasi açısından çok büyük kazanımdır. Artık demokrasinin büyük bir olgunluğa ulaştığının göstergesidir" ifadelerini kaydetti.

"15 Temmuz demokrasi ve şehitleri anma günü olsun"

Kozoğlu, "15 Temmuz tarihi bir yanıyla kara bir leke olarak tarihe geçmiştir. Ancak bu tarih, bir yanıyla da bundan böyle demokrasi şehitlerinin ve milletin devletiyle bir ve tek vücut olarak kendi iradesine sahip çıktığı bir tarih olarak anılacaktır. Gelecek nesillere de asla unutulmaması gereken 15 Temmuz tarihi, "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Ama ve Milli İrade Günü" olarak ilan edilmelidir" dedi.