Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon ulaşım ve iletişim projeleri hakkında çok önemli gelişmeleri açıkladı.

Trabzon'da Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi açılış törenine katılan Bakan Uraloğlu, Trabzon'a yapılacak raylı sistem hattı ve yeni havalimanı ile ilgili detaylar verdi.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Yüzyılı'nda insanımıza daha akıllı, güvenli, insan ve çevre odaklı, entegre ulaşım sistemleri, hızlı iletişim ağları ve dünyada öncü trendleri sunmayı hedeflediklerinden bahsetti.

TRABZON'A YENİ BİR HAVALİMANI KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Trabzon'da öncelikli olarak yeni havalimanı inşaatına başlandığını belirten Bakan Uraloğlu, mevcut iç hatlar binasına sabit yolcu köprüleri ve körük ekleneceğini, 10 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binasının çalışmalarının yılsonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

TRABZON RAYLI SİSTEM HATTI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Trabzon Raylı Sistem Hattı; Akçaabat ilçesi, Meydan bölgesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Otogarı ve Trabzon Havalimanı arasında hizmet verecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile bu projenin de kentteki ulaşım yükünü hafifleteceği önemli vurgulandı.

Trabzon'da bitkin bulunan balaban kuşu koruma altına alındı Trabzon'da bitkin bulunan balaban kuşu koruma altına alındı

31,9 kilometre uzunluğunda, 56 istasyonlu raylı sistem hattının yapımına da başlandı.

Editör: Didem Bektaş