Sayın Müdür, çok fazla vaktinizi almadan, bir konuyu sizinle paylaşmak ve varsa cevabınız cevabınızı almak istiyorum.

Trabzonspor-Bursaspor maçını izlemek üzere, kızım ve oğlumla birlikte Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda yerimi aldım ve maçımı izliyordum. Bursasporlu misafir takım taraftarlarına oldukça yakın bir yerde bulunan koltuğumda oturmuş takımımızı destekliyordum.

Maç izlemeye değil, savaş etmeye geldiği izlenimi edindiğimiz Bursaspor taraftarları bizim bulunduğumuz yere yanıcı maytaplar ve torpiller atmaya başladılar. Bu esnada torpillerden bir tanesi bir renktaşımızın başına isabet etti ve bu durum bizleri çok öfkelendirdi. Arkadaşının başına torpil gelen bir hemşerimiz bu durumu büyük tepki gösterince, biri resmi birisi sivil iki polis memuru tarafından itile kakıla, gözaltına alındı. Bu duruma tepki gösterince, beni de ‘’ seni de alalım istiyorsun’’ diye tehdit ettiler.

Benim merak ettiğim konu şu. Beşikdüzü’nde yaptırdığınız aramalarda, maça değil de kurban kesimine gelmiş kasap kafilesi gibi olan topluluktan onlarca bıçık, kama, satır çıkmışken, bu insanlar nasıl oldu da stadyuma bu kadar yanıcı madde sokabildiler. Hatta bir ara o kadar maytap attılar ki, Bursaspor tarafında torpil, maytap, havai fişek satan bir market falan mı var diye düşündüm. Çünkü maç boyunca yanıcı maddeleri üzerimize atmaya devam ettiler ve stokları hiç bitmedi. Bu kadar yanıcı maddeyi bu insanlar, oraya nasıl soktular? Görevli polisler ve güvenlikçilere bu konuyu sordunuz mu?

Ve belki de tribünlerde yaşanan gerginliklerin temelinde yatan hadise… Bursaspor taraftarlarının, çevik kuvvet polislerinin gözleri önünde Trabzonspor atkısını ve armasını yakması… Bu çirkin eylemi ağır çekim, yavaş yavaş tadını çıkara çıkara yaptılar ve polisler buna hiçbir müdahele de bulunmadılar.

Bu duruma dayamadım ve görevli polislere, ‘’ Bizim arkadaşımızı yaka paça götürüyorsunuz neden Avni Aker Stadyumunda Trabzonspor armasının yakılmasına müsaade ediyorsunuz?’’ diye tepki gösterdim. Üzerime yürüyen bir polis memuru ‘’ Sana mı soracağız lan… Yakıyorsa yakıyor, Türk Bayrağı’nı yakmıyor ya!!! ‘’ diye bana bağırdı. Ben de kendisine ‘’ Trabzonlular için Türk Bayrağı herşeyden kutsaldır lakin Trabzonpor’umuzun arması da bizim için değerlidir. Bu stadyumda bunun yakılmasına müsaade edilemez’’ karşılığını verdim. Polis memuru ‘’ Alırım ulan seni’’ dedi. Ben de senin almana gerek yok, söyle ben hangi karakola istiyorsanız kendim gelirim dedim.  Bu alırım ulan seni ezberi de neyin neyisidir anlayamadım? Bu aldırma işlerinin Fenerbahçeli Volkan tarafından yapıldığını biliyordum da, polisimizin alırım seni ulan diye bir hizmeti olduğunu ilk kez duydum.

Sayın Müdür… Trabzonspor armasını yakan ve fotoğrafları her yerde boy boy basılı bulunan şahış ile ilgili bir işlem yaptınız mı?  Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda Trabzonspor atkısı ve armasını yakmak serbest midir? ‘’ Trabzonspor bayrağını yakmalarına niye müsaade ediyorsunuz ‘’ tepkime verilen ‘’ Yakıyorsa yakıyor, Türk Bayrağı degil ya’’ cümlesi Trabzon Emniyeti’nin kurumsal görüşümüdür.

Bu konularda ki görüşlerinizi biz Trabzonlular ile paylaşmayı düşünüyor musunuz?

Selam ile…

Harun Çelik