Yurdun büyük bir kesimi kara teslim oldu. Yabani hayvanlar arazilere inmeye başladı. Trabzon'un Of ilçesinde karla kaplı arazide vaşak görüntülendi.

Trabzon mora büründü: Mavi yıldız çiçekleri yaylaları şenlendirdi Trabzon mora büründü: Mavi yıldız çiçekleri yaylaları şenlendirdi

Vaşak vahşi olsa da nesli tükenmekte olan bir hayvan türüdür. Soğuk geçen kış aylarında tenha ve karlı arazilerde sıkça rastlanırlar. Son olarak, bu sabah Trabzon'un Of ilçesinde karla kaplı bir arazide tek başına avlanmaya çıkan ve başıboş bir halde dolanmakta olan bir vaşak göze çarptı.

Vaşaklar, geceleri avlanır, gündüzleri dinlenmeye çekilir. Ormanların hayaleti olarak da bilinen yırtıcı hayvanlar, kar yağışının ardından Türkiye'nin dağlık ve yüksek kesimlerinde görünmeye başladı.

Of ilçesine bağlı Gürpınar Mahallesi'nde kırsalda görülen vaşak, çevredeki vatandaşlar tarafından araç içerisinden cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Vaşağın karlar içerisinde yürüdükten sonra gözden kaybolduğu anlar büyülü bir şekilde izlendi.

Editör: Didem Bektaş