Pek çok kişinin şimdiye dek tarihi kale zannettiği Şahinkaya, aslında bir dağdır. Özellikle doğa, fotoğrafçılık ve dağ tırmanışı gibi hobileri olan binlerce kişi Şahinkaya'yı ziyaret ediyor. Trabzon Düzköy ilçesinde yer alan Şahinkaya'nın aslında bir dağ olduğunu bilmeyenler, onu şimdiye dek tarihi kale sanıyordu.

Buray Trabzon Konseri ile Hayranlarını Mest Etti Buray Trabzon Konseri ile Hayranlarını Mest Etti

Şahinkaya ve civarında kaya tırmanışı, yürüyüş rotaları, mağara, piknik, trekking parkuru ve kamp alanları mevcut. Doğanın en güzel halini bu aylarda yaşamak ve yakından görmek isteyenlerin yeni gözdesi Trabzon'un doğa harikası Şahinkaya oldu.

Bölgede çadır ve karavan kampı yapan çok sayıda turist oluyor. Ayrıca otantik dağ evleri, turistik merkezler ve doğal yaşam alanları oldukça çarpıcı. Çal Mağarası, atla gezinti, safari, dağa tırmanma, dağ yürüyüşü gibi sayısız aktiviteye müsait.

İsviçreli tırmanıcı Michel Piola gibi ünlü dağcılar için önemli bir rota oldu. Çal Mağarası'na gelenler oradan Şahinkaya'ya tırmanarak, tüm Trabzon'u panoramik olarak izleyebiliyor. Buraya gelip görenler herkese tavsiye ediyor.

Ayrıca, Düzköy ilçesinde de Şahinkaya civarında da kuymak gibi yöresel lezzetleri tadabileceğiniz restoran ve kafeler de mevcut. İşletmeciler yabancı ve yerli çok sayıda müşterilerinin olduğunu ve yabancıların favorisinin kuymak olduğunu belirtiyor.

Editör: Didem Bektaş