Doğu Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesinin inşaatında sona yaklaşıldı. Trabzon Şehir Camii ve Külliyesi yakında ibadete açılacak.

Yapımına 2018 yılında başlanılan Doğu Karadeniz Bölgesi ve Trabzon'un en büyük cami ve külliyesi, 2024 yılı içerisinde tamamlanarak ibadete açılacak. Trabzon'un Pazarkapı mevkiinde denize bakan bir noktada sahil şeridinde konumlandırılan Caminin kaba inşaatı ve dış cephesi tamamlandı. Trabzonlu hayırseverlerin destekleri ile yapımı devam eden Trabzon Şehir Camii ve Külliyesi için yalnızca iç kısımdaki çalışmaların bitmesi bekleniyor.

26 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edilen Camii'de 7 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. Cami tamamlandığında 14 derslikli eğitim merkezi, 1000 kişilik konferans ve toplantı salonu, 15 atölye, aşevi, bay/bayan abdesthane, gasilhane ve kapali otopark ile birlikte hizmet verecek.

Türk-İslam mimarisini yansıtacak olan Trabzon Şehir Camii, döneminin ve şehrin sembol eserlerinden biri olacak.

Kolbastı oyununu Trabzon'a tanıtan İsmail Yazıcıoğlu vefat etti! Kolbastı oyununu Trabzon'a tanıtan İsmail Yazıcıoğlu vefat etti!

42 metre ana kubbe, 77 metre yüksekliğinde 4 minare, 12 şerefeli dış cephenin de yapımına titizlikle önem verildi. Engelli kullanıcılar için asansör de barındıracak olan caminin çevresi Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendiriliyor.

Editör: Didem Bektaş