Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray arasında derbi maçı oynanacak.

Karadeniz ekibi ile Cimbom'un tarihlerinde 137. randevusu 21 Ocak 2024 Pazar günü saat 19.00'da Papara Park'ta oynanacak. Abdulkadir Bitigen'in yöneteceği mücadele taraftarlar tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Süper Lig'de yarın akşam muhteşem bir derbi oynanacak.

Bordo mavililer ile sarı kırmızılılar, teknik direktörleri Abdullah Avcı ve Okan Buruk yönetiminde son hazırlıklarını yapıyor. Ligde iki takım aralarındaki 10 maçın 4'ünden Galatasaray, 2'sinden Trabzonspor galip ayrıldı, 4 maç berabere bitti.

Süper Lig'de en az gol yiyen takım unvanı Galatasaray'da iken sarı kırmızılılar, son 8 mücadeleyi kaybetmedi.

Süper Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel müsabakalar olmak üzere toplam 136 kez karşılaşan takımlar, yarınki derbi mücadelesinde 137. kez karşı karşıya gelecek. Aralarındaki bu 136 maçta Galatasaray 61, Trabzonspor ise 44 defa kazandı.

Enis Bardhi: Bana Keskin Nişancı Derler Enis Bardhi: Bana Keskin Nişancı Derler

Sarı-kırmızılılarda Abdülkerim Bardakcı ile Davinson Sanchez sarı kart sınırında yer alıyor. Oliveira, Ziyech ve Bakambu Afrika Uluslar Kupası'nda olduklarından bu mücadelede forma giyemeyecek. Icardi'nin derbide forma giymesi bekleniyor.

Karadeniz ekibinde Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok kadro dışı bırakıldı.

Trabzonspor - Galatasaray maçında Bitigen'in yardımcılıklarını Erdem Bayık ile Mustafa Savranlar yapacak. 4. hakem Mert Güzenge olacak. mücadele beIN SPORTS 1’den canlı izlenebilecek.

İşte, Trabzonspor Galatasaray muhtemel 11’ler:

Trabzonspor: Uğurcan, Mehmet Aydın, Baniya, Benkovic, Eren, Berat, Mendy, Visca, Bardhi, Fountas, Enis Destan

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Barış Alper, Torreira, Kaan Ayhan, Zaha, Kerem, Tete, Icardi

Editör: Didem Bektaş