Bu sözü orta yaşlarda bir delegemiz geçen haftaki Trabzonspor Genel Kurulu’nda dile getirdi.

Peki ne demek istedi neye işaret etti;

Orh+ kan grubu özelliği itibari ile her kan grubuna kan verebilir ama sadece kendi grubundan kan alır.

Bu bağlamda Trabzonspor’un alt yapısında pişen bir futbolcu önce Trabzonspor’a uyar sonra Avrupa’ya bile uyar dedi, bu noktaya vurgu yaptı. Dışardan takviye bize pek uymaz dedi.

Tüm yabancıları yavaş gönderelim dedi ama futbol endüstrisi o kafalarda değil şuan, hatta ülkemizde yabancı sınırı bile kaldırıldı. Bu iç rekabeti arttırdı mı zarar mı verdi hala bilenemiyor.

Benim önerim ise olması gereken bir tane maestro Hagi tarzı futbolcu etrafında takımı toplamak, yabancı gelecekse de lider yönlü olmalı. Aynı düzeyde çok yabancı dengeyi bozar; şimdi yerli futbolcular Kucka’ya mı saygı duysun Sosa’ya mı karar veremiyorlar, yada ikisine de tam saygı duymuyorlar.

Cesaret gösterip teknik ekip lideriniz Sosa demelidir mesela, Olcay da yardımcısı olmalı Sosa’nın.

Onların altı Kucka, Yusuf Yazıcı, Abdulkadir Ömür gelmeli.

Takım içi hıyararşi oturmalı.

Bir frikiğin başına üç dört futbolcu gitmemeli, bunun önceden planmış biatı olmalı.

Genel Kurul’da Yusuf ve Abdulkadir’in ücretlerinde iyileştirme yapılmalı dendi. Bence de uygun zamanda küçük küçük iyileşmelere gidilmeli performanslarına göre yapılmalı bu.

Ama Abdulkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı kocaman bir teşekkür borçlular kendilerine teknik öğreten karakter yükleyen hocaları Sadi Tekelioğlu’na bunu dile getirmeliler. Bu konuda eksikler biraz, vefanın duası vardır.

Eski ile yeni kavga etmeyelim mevcut yönetimlere saygı duyalım destek olalım.

50. Yılımızda bir olup iz bırakalım …

Trabzon’un sağ kroşesi Muhammet Akosman.