Trabzonspor’da Tolunay Kafkas’ın kadro denemeleri devam ediyor.  Hatalar yapıyor ama çoğunu bir an önce takımı toparlamak adına yapıyor.  Emerson ve Adrian takıntısı var deniyordu. Bugün Adrian takıntısından kurtulmuş göründü.  Birde Emre Güral takıntısını yenerse takımda herkesi görmüş olacak.  Tolunay hoca çok iyi bir insan ama çok iyi bir teknik adam değil.  Sonuçta sadece çok iyi teknik adamlar başarılı olmuyor.  Biraz işten anlayan ve işini sevenler daha çok başarılı oluyorlar. Tolunay hocada işini seven bir teknik adam. Takım Trabzonspor olunca biraz fazla telaş yapıyor ama bunuda zamanla atlatacaktır.  İnşallah bir kaç galibiyet alarak biraz üst sıralara çıkar ve kendi oyun formatına en kısa zamanda geçer.

Oyunculara gelince…  Onur her zamanki gibi mükemmeldi.  Hele Niang’ın şutunu çıkarması oyunu kurtardı.  Bamba ve Mustafa eski günlerine dönmüş gibi. Keşke Bamba’yı kullanmakta bu kadar çok aceleci olmasaydı. Belki Bamba’dan daha çok yararlanabilirdi. Cech Emerson’dan pek farklı değil. Emerson hiç olmazsa gol atıyordu arasıra ama Cech ile karşılaştırıldığında kayıp sayılmaz. Serkan artık kendi yeri olan sağbeke döndü. Fena değildi ama seneye bu takımda iyi bir yedek olur ancak. Sağbekte Zeki yada Abdullah çok daha iyi oynar.  Ortasahada Zokora biraz fazla geri oynasa da iyi bir oyun çıkardı.  Soner uzun aradan sonra takıma döndü denebilir. Fena oynamadı ama çok daha iyisini yapabilir. Olcan Tolunay hocanın ilk 11’inde değişmez eleman. Oynadıkça açılıyor ama bal üretmeyen arı gibiydi. Sapara aynı, sorumluluk verildiğinde güzel işler yapıyor. Volkan oyunda olduğu sürece iyi paslar aldı ama kafasını kaldırmadan devamlı çalım yapınca gol pozisyonlarının  harcanmasına katkıda bulundu. Yavaş yavaş kendine gelecekmiş gibi.  Yinede çok yararlı işler yaptı.

Henrique çok daha iyi olmalı. Tolunay hocanın forma vermekte ısrar etmesi onun için büyük kazanç. Umarım bunu değerlendirebilir.  Halil bir türlü ritim tutmuyor. Emre’nin azda olsa şans bulması gerekir. Janko’yu artık söylemek bile istemiyorum. Avusturya milli takımının forveti oynatamamak hem Tolunay hemde Senol hocanın en büyük eksiklikleridir. Fakat, bu konudaki en büyük suç yönetimindir. Otelde kalan bir futbolcunun Trabzon’da başarılı olması mümkün değildir. Bu konuda yönetimin hiçbir şey yapmaması ise manidardır. Bu kadar para ödemişken dayalı döşeli bir ev kirası ödemezseniz, oyuncu oynayamaz ve verdiğiniz parada boşa gider.  Devamlı Şenol Güneş’e sallayan Sadri Şener bu konularda ne yapmış yada yaptırabilmiş?  Bugünün futbolunda futbolcunu mutlu edemezsen performansını yükseltemezsin. Forma için sadece ve sadece Trabzon’lu yada Trabzonspor’u tutan oyuncu oynar. Onlar bile değer verilmediklerini hissederlerse kendilerini kurtarmaya bakarlar.

Sayın Sadri Şener artık kendi insanlarına sallamak yerine asli görevi olan başkanlığa dönmelidir.  Başkan adayı olarak kimse çıkmaz diye ümit ediyorsa çok yanılır. Gönül 2010-2011 şampiyonluğumuzun tescillendiği gün hem sizin hem Güneş’in  bu takımın parçası olmasını isterdi.  Şenol Güneş’in gitmesi ile bu mümkün değil ama kendinizi toparlayın ki bari şampiyonluk geldiğinde bu takımın başıda olabilesiniz.  Ayrıca Türkiye’de hiç kimse Trabzonspor’un başkanlığını kehren yapamaz. Trabzonspor başkanlığı hem gönül hem akıl hemde yürek  işidir.  Yaptığınız açıklamalardan sonra akıl konusundaki eksiklikleriniz artık tescillendi.  Simdi kalkıp kimse olmadığı ve gönülsüz olarak bu işi yaptığınız izlenimini verirseniz başkanlığınız Trabzonspor’a zarar vermeye başlar.  Binlerce Trabzonspor taraftarı zaten böyle düşünüyor ama toparlanmazsanız bütün camia böyle düşünecek. Özellikle “tek para veren benim” gibi saçma sapan demeçler vererek zaten azalmış sempatinizi de diplere çekmeyin.  Şike sürecinde kendini Trabzonspor’un sahibi olarak gören “SÖZDE” büyükler sizi yarı yolda bırakmışlardır. Bu konuda kendinizi savunamadığınız gibi Demirören gibi insanlar ile işbirliği yaptınız ve hep ters köşeye yattınız.

Gelelim taraftara… Sizler bu takımın gerçek sahibisiniz. Bunun bilinci ile takıma sahip çıkmak zorundasınız.  Güven sorunu yaşayan bu takımı ancak sizin devamlı desteğiniz çözebilir. Kafası daha rahat ve kendini oyuna veren bir teknik adamımız var.  Bunların bilinci ile yönetime ve camiaya sahip çıkmayan insancıklara rağmen bu takıma sahiplenmelisiniz.  Ayrıca, seçimlerde bizi sahipsiz bırakan hatta mücadelemizde bize zararı olan kişilere gereken dersi verin.  Bir partiye gönül vermiş olabilirsiniz ama bizim için Trabzonspor herşey ve herkes’ten önceliklidir. Bunun bilinci ile gerek belediye seçimlerinde gerek milletvekili seçimlerinde dertleri sadece Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’ı kurtarmak olan kişi ve partilere gereken cevabı vermelisiniz. Aksi takdirde bu takım eskisinden daha sahipsiz kalır ve gönül verdiğiniz herşey yok olur.  Bunu başarabilmek için bağımsız insanları seçebilir ve hiç olmazsa kendi önderlerinizi onere edebilirsiniz.  Şike sürecinde yaptıkları ile bunu hakedecek o kadar çok insan var ki isterseniz bulmanız zor olmaz. Karar sizin. Unutmayın ki kararı verilen ve temeli atılan ilk stad Akyazı iken, hala inşaatı başlamamıştır. Siyasi güçler bu stadı kendi çıkarları için tekrar kullanmak istiyorlar. Buna lütfen izin vermeyin.  Ben yönetimin yerinde olsam, Avni Aker’ı adam eder işime bakarım. Akyazı’yı verecekler diye kaderimizi bir KARAYAZI’ya çevirmelerine izin vermemeliyiz.

Taraftar demişken, bir taraftar gurubundan bahsetmek istiyorum. Son zamanlarda yaptığı akıl dolu işler ile TAYFA gurubu çok dikkat çekiyor.  Bedava bilet isteyen değilde aralarında para toplayıp kombine hediye edebilen taraftar gurupları lazım Trabzonspor’a.  TAYFA bu tip guruplardan sadece birisi ama önemle dikkat edilmesi ve takip edilmesi gereken bir gurup.  TAYFA’nın en çok hoşuma giden yaklaşımı ise “Küfreden değil, düşünen Trabzonspor” düşüncesidir.  Hiçbir siyasi guruba bağlı olmadan, hiçbir derin güce arkasını vermeden sadece Trabzonspor için emek üreten bir gurup olan TAYFA’ya tekrar teşekkürler.  TAYFA’nın yaptığı işleri görmek ve elinizden geldiğince yardım etmek isterseniz:

http://www.tayfa.org

Facebook:
https://www.facebook.com/www.tayfa.org

Twitter:
https://twitter.com/TayfaORG

Sevgiyle kalın…