1461 Trabzon’un başarılı Teknik Direktörü Mustafa Akçay, ideallerini ve hedeflerini anlatırken, Trabzonspor’u da çalıştırmayı arzuladığını kaydetti.

Akçay, “Trabzonspor'da hoca olmak istediğimi yıllardır söylüyorum.
 
Banka müdürü değilim, bu kulübün bünyesindeyim ve bu takımı yönetmeyi istemem kadar normal bir şey olamaz. Yaptığımız iş Türkiye'de çok büyütülüyor.
 
Şu an Türkiye'de 8-10 saat ameliyatlarda kalıp insan hayatı kurtaranlar var. Bazı sanatkarlara, insanlığın faydası için çalışanlara karşı bir haksızlık yapmayalım” dedi.
 
“YA BİR YOL BULACAKSIN YA DA…”
Akçay daha sonra şunları kaydetti: “Trabzonspor 5 yıllık yeni bir yapılanmaya girdi. Benim için uzun bir süre.
 
Bu sürede beni süper lige taşıyacak bir yol arıyorum ki bu da işin profesyonellik kısmı. Yani, Trabzonspor'la  benim yolculuğu çok örtüşmüyor. Belli bir yaş ve olgunluktayım. İdealim süper ligde çalışmak. İdeallerim doğrultusunda yürümek, en doğal hakkım.
 
Ali Rıfat Paşa'nın dediği gibi yol bulamıyorsan yol yapacaksın. Yalnız, Trabzonspor kulübünün ihtiyaçları ve beklentileri çok yüksek ve bu gömlek herkese de uymayabilir.”
 
“TEKLİF BEKLEDİM, GELMEDİ!”
Şenol Güneş’in ayrılmasından sonra bir teklif beklediğini de ima eden Akçay, “Yönetimin öyle bir tasarrufu olmadı, saygı duyarım. Bekledim ama bu, bizim işimizi negatif yönde etkilemez. Ama bu Trabzonspor ile çalışmayacağız, beraber proje üretmeyeceğiz anlamına gelmez. Süper ligde bir takımı çalıştırma isteğimiz, bizi başka arayışlara itebilir. Bu profesyonelliktir. Nereye gidersek gidelim Trabzonsporluluğumuzu saklayamayız. İdeallerim arasında Süper ligde teknik direktörlük, Wembley’de Avrupa kupaları finalidir” dedi.

Editör: TE Bilişim