Trabzonspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Yılmaz Büyükaydın, "Eskişehirspor maçında puan veya puanlar almak istiyoruz ki ileriye doğru daha iyi adımlar atalım" dedi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyakaydın, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Sivasspor karşısında aldıkları 2-1’lik yenilginin kendilerini mutlu etmediğini ancak son dakikada buldukları golle rövanş maçı öncesi umutlandıklarını söyledi.

Sapara’nın son dakikada attığı frikik golünün kendilerine ciddi bir avantaj sağladığını belirten Büyükaydın, şöyle devam etti:

"Sapara, attığı golle iyi oyunuyla kendisini hissettirdi. Oynamama sebebini sizler biliyorsunuz. Milli takım dönüşü çok ciddi bir gribal enfeksiyon geçirdiği için son haftalarda takımda yer alamamıştı. Tedavisi biraz uzun sürdü. Form tutması için de zamana ihtiyacı vardı. Bu maçta da kadrodaydı ama sonradan oyuna girip katkı sağlaması hem kendi hem takımımız için olumlu bir mesaj verdi. Attığı gol de çok güzel bir goldü. O frikik golüyle sonucun 2-1 bitmesi ciddi avantaj oldu. Sahamızda 1-0 ile turu geçebileceğiz ama her halükarda bizim daha iyi bir oyunla orada yenilmememiz gerekiyordu. Bazen istediğimiz olmuyor. Sonuç olarak mutlu olmasak da bir avantaj oldu."

Büyükaydın, ligde Eskişehirspor ile yapacakları maçın önemli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Çünkü alttaki takımların kazanması mücadeleyi zorlu hale getiriyor. Puan avantajı olarak önde gözüküyoruz ama bu maç bizim için önemli. Oradan iyi bir sonuçla dönmek arzusundayız. Bunu başarırsak ligde daha üst sıralara tırmanma durumumuz olabilir. Bu sene lig enteresan geçiyor. Takımların puanları birbirine yakın. Bir hafta önce Akhisar Belediyespor maçını kazansak çok daha üst sıralarda olacaktık. Eskişehir maçına iyi hazırlanıyoruz. Puan veya puanlar almak istiyoruz ki ileriye doğru daha iyi adımlar atalım."

Tolga’nın takımdan ayrılacağı iddiaları

Büyükaydın, kaptan Tolga Zengin’in takımdan ayrılacağı yönündeki iddialara ilişkin ise şu ana dek bu oyuncuyla ilgili kendilerine herhangi bir kulüpten transfer önerisinin gelmediğini söyledi.

Tolga’nın başka takıma gideceğinin basında çok yazıldığını ifade eden Büyükaydın, "Tolga konusunda kulübe gelen bir transfer teklifi yok. Bunun için çıkan haberleri çok doğru kabul etmiyorum. Çünkü bir teklif ve görüşme yok. Tolga tarafından da gelip ’böyle bir teklif var siz nasıl değerlendiriyorsunuz’ şeklinde bir girişim yok. Şu anda bizim oyuncumuz ama ligler devam ediyor. Sezon sonu geldiği zaman böyle bir şey olursa oturur karşılıklı konuşuruz" ifadelerini kullandı.

Büyükaydın, pilot takımları 1461 Trabzon’un kalecisi Fatih ile 5 yıllık sözleşme imzaladıkları şeklindeki haberlerle ilgili, "Fatih’in zaten 1 yıllık sözleşmesi var 1461 Trabzon Kulübü ile. Fatih, bizim karakterli oyuncularımızdan birisi. Ligde başarısı ortada. Bizimle olmaktan mutlu. Devam edecek Trabzonspor’da" yanıtını verdi.

1461 Trabzon’un satışı

1461 Trabzon takımının satışının planlandığı şeklindeki söylentiler konusunda ise Büyükaydın, şunları kaydetti: "1461 Trabzon’u satmayı planlamak derken, ifadeyi şöyle kullanmak lazım. İster istemez sonuçta bir satış gibi olacak. Çünkü aynı hisseleri olan iki kulübün aynı ligde oynamaması gibi sıkıntı var ortada. Bunu en son Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı toplantıda karar alarak yazılı olarak bize deklare etti, bir süre koydu. Bu süre zarfında şirket hisselerinin bir başkasına devri gerekiyor. Bunun alt yapısını oluşturuyoruz. Bu tarihe kadar bir şekilde karar vererek yapacağız. Çünkü yapmadığınız zaman play-off oynamama gibi sıkıntısı var. Bu da doğal olmaz. Oradaki teknik heyete, yönetici arkadaşlara, futbolcu kadrosuna, çocukların geleceği, hedefleri adına bu işin gerçekleşmesi gerekiyor. Bundan dolayı hisse devri yaptığın zaman satış anlamındadır. Mutlaka hisse devri yapılacaktır. Bu işi bir şekilde çözmemiz gerekiyor."

Editör: TE Bilişim