1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Akçay, takımını Spor Toto Süper Lig için motive ediyor.

21 Nisan Pazar günü sahasında Göztepe'yi konuk edecek olan 1461 Trabzon bu maçın hazırlıklarını bugün yaptığı tek çalışma ile sürdürdü.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde yapılan çalışmaya sakatlıkları bulunan Caner ve Ofoedu yer almadı. Antrenman sahasında oyuncularıyla toplantı yapan teknik direktör Mustafa Akçay, Spor Toto Süper Lig için önlerinin açık olduğunu ifade etti. Türkiye Futbol Federasyonu'nda gelen yazıyı oyuncularına aktaran Akçay, "Türkiye Futbol Federasyonunda kulübe gelen yazıda Spor Toto Süper Lig için önlerinin açık olduğunu beyan edildi. Bunun için 13 Mayıs'a kadar bir takım prosedürlerin yerine gelmesi gerekiyor. Oynama isteğimizi için mesajımızı vermemiz gerekiyor. Göztepe ile oynayacağımız rövanş maçı var. İlk maçta rakibimize yenilmiştik. Bu maçın rövanşı almalıyız. Sizden bu maça iyi motive olmanızı istiyorum."dedi

Bordo-mavili takım ısınma hareketlerinin ardından taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirerek Göztepe maçı hazırlıklarını sürdürdü.


1461 Trabzon Kulübü Başkanı Suat Şen, Türkiye Futbol Federasoyunu TFF tarafından 1461 Trabzon'a gelen yazıyı değerlendirdi. Şen, TFF'nin, Trabzonspor ile 1461 Trabzon arasındaki ilişkinin kesilmesini ve bağımsız bir kulüp haline gelmesini istediğini belirterek, 13 Mayıs'a kadar bunun hayata geçmesi halinde Spor Toto Süper Lige çıkma hakkı elde edebileceklerini söyledi.
 
1461 Trabzon Başkanı Suat Şen, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Spor Toto Süper Lig'e yükselebilmeleri için pilot takımı oldukları 1461 Trabzon ile arasındaki bağın kesilmesi konusunda kendilerine bir yazı geldiğini belirtti.
 
Futbol Federasyonu'ndan aslında bekledikleri bir yazının kendilerine iletildiğini ifade eden Şen, "Biz daha önceden de Futbol Federasyonu'na bu konuda kamuoyunda bilgisizlik kaynaklanan bir kaos olduğunu söylemiştik. Federasyon da bugün bizim yazımıza bir cevap verdi. Yazıda aslında bizim bilmediğimiz, farklı bir şey belirtilmiş değil. Trabzonspor ile 1461 Trabzon arasındaki ilişkinin kesilmesini ve bu kulübün bağımsız bir kulüp haline getirilmesinden sonra Süper Lig'e çıkma hakkının olacağı orada tekrar belirtiyor" dedi.
 
Şen sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aynı zamanda Trabzonspor Kulübü, 1461 Trabzon'un satılması, hisselerinin devriyle ilgili olarak da çalışmalara başlatmıştı zaten. O çalışmaların da belli bir periyotta devam ettiğini biz biliyoruz. Futbol Federasyonu, bu çalışmaların 1'er haftayla kendilerine rapor edilmesini ve 13 Mayıs'ta da bu şirket devrinin gerçekleşmesi talebi var. Dolayısıyla 13 Mayıs'a kadar 3 haftalık bir süre bulunuyor. Bu makul da bir süredir diye düşünüyorum. Bundan sonra bu şirket işlemlerinin biraz daha hızlı bir şekilde Futbol Federasyonu'nun belirttiği takvime uygun olarak yapılacağını ve hak etmesi halinde 1461 Trabzon'u Süper Lig'de oynayacağını düşünüyorum."
 
"TRABZONSPOR 1461 TRABZON'U BAĞIMSIZ BİR HALE GETİRMEK İSTİYOR"
Suat Şen, Trabzonspor'un kulübü bağımsız hale getirerek 1461 Trabzon'un Süper Lig'de oynaması yönünde bir görüşü olduğunu belirterek, " Çünkü hem maddi hem manevi anlamda ciddi bir kazanımları vardır. Bu sporcu kadrosunun, teknik kadronun da hak etmesi halinde Süper Lig'de oynaması gerektiğini düşünüyoruz. Futbol Federasyonu, o döneme kadar bu işlemlerin yapılmaya başlandığına dair bize karşı bizim de çalışmalarımızı görmek istiyor. O anlamda bu yazının bizi şaşırtacak veya bize herhangi bir sürpriz yaratacak bir durumu yok. Zaten çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.
 
"TÜM TÜRKİYE'NİN GÖNLÜNÜ KAZANMIŞ BİR KULÜBÜZ"
Şen, 1461 Trabzon Takımının bu yıl sadece Trabzon'u değil, bütün Türkiye'nin gönlünü kazanmış bir takım olduğunu ifade ederek sözlyerini şöyle tamamladı:
"Gerçekten lig ve kupada çok büyük işler başardık bu sene. Dolayısıyla takımın sezon sonuna doğru form düşüklüğü olmasını hocalarımız da bekliyordu. Bazı maçlarda da iyi oynamamıza rağmen şansız bir şekilde mağlup olduk. İnanıyorum hafta sonu Göztepe ile oynanılacak karşılaşmada sahada beklediğimiz, arzu ettiğimiz 1461 Trabzon takımını göreceğiz ve kazanan da biz olacağız"

Editör: TE Bilişim