PTT 1. Ligi’ne bu sezon yükselen ama ortaya koyduğu futbol ve aldığı sonuçlarla herkesin haklı takdirini kazanan, Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray’ı eleyen, gruplarda Fenerbahçe’yi deplasmanda mağlup eden ve hakemlerin taraflı tutumundan dolayı da adını çeyrek finale yazdıramayan 1461 Trabzon’un bu büyük çıkışında payeyi hep Teknik Direktör Mustafa Akçay ve futbolcular aldı. Ancak başarının asıl mimarının Suat Şen başkanlığındaki yönetimin olduğunun da altını çizmek gerekiyor.

Her Yönetici Ayrı Değer

Abaşkan Coşkun Kantekin, Futbol Şube Sorumluları Mehmet Köroğlu, Yavuz Şanver, Erdal Serdar, Mali Sayman Selahattin Atasoy ve Genel Sekreter Serkan Aydoğdu’nun müthiş çalışmalarının başarıda önemli rol oynadığına işaret ediliyor. Şen başkanlığındaki yönetim, görevi devraldıklarında 1461 Trabzon 2. Lig’de küme düşmeme mücadelesi veriyordu. Takımın başına Mustafa Akçay’ı getirip, ilk hamleyi yapan yönetim, daha sonra yetenekli genç oyuncularla, tecrübeli birkaç ismi harmanlayarak çok iyi bir kadro oluşturdu.

Ayakları Yerden Kesilmedi

Takım 2. Lig’de şampiyon olup, PTT 1. Ligi’ne çıkarken yine tutarlı transfer politikasını devam ettiren Suat Şen ve arkadaşları, Mustafa Akçay’ın da iki kez ciddi istifa girişimini, “Biz gideriz, sen kalacaksın” diyerek önledi. Futbolculara tatlı-sert uygulamalarıyla gerçek bir yönetim olduklarını hissettirdi. Asla uçuk işlere imza atmayan 1461 Trabzon yönetimi, ayağını yorganına göre uzatırken, para ödemeleri konusunda çok duyarlı davranarak en küçük bir soruna izin vermedi. Oyuncular arasında adaleti en iyi şekilde sağlamaya çalıştılar.

Kurumsal Yapıları Süper

1461 Trabzon kulübünün misyonunun ne olduğunu bilerek hareket ettiler. Ekip ruhuyla hareket ederken, yöneticiler birbirlerinin yetki alanına girmeme konusunda son derece başarılı bir görüntü verdiler. Bunun yanında Fenerbahçe ve Galatasaray zaferlerinden sonra da hiç uçmadılar. Ayakları yere basarken, bir yandan da tesisleşme yolunda adımlar attılar. Kurumsallaşma anlamında da herkese örnek olacak çabayı gösterdiler. Kulübün ilkelerinden taviz vermeyerek de ne kadar ciddi çalıştıklarını gösterip, başarının asıl sahipleri olmaları gerektiğini herkese gösterdiler.