Törende konuşan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, 1461 Trabzon'un hisselerini devretmeyi düşünmediklerini, takımın hak kazanması durumunda bile play - off oynamayacağını söyledi.

Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin bir bölümünde yapımı tamamlanan 1461 Trabzon kulüp binası ve sosyal tesisleri görkemli bir törenle açıldı. Açılış törenine Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, eski başkanlar Özkan Sümer, Ahmet Celal Ataman, Atay Aktuğ, Salih Erdem, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, TFF Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Beyazlı, 1461 Trabzon Başkanı Suat Şen, Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, eski ve yeni yöneticiler, Trabzonspor Başkan adayları Metin Atasoy, Hakan Kulaçoğlu ve Emre Aksoy ile 1461 Trabzon teknik heyet ve futbolcuları katıldı.

ŞENER: "PLAY-OFF OYNAMAYACAKLAR"

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, törende yaptığı konuşmada, "1461 Trabzon projesi, göreve geldiğimiz zaman Trabzonspor'a altyapı hizmeti verecek bir profesyonel takım oluşturmaktan çıkmıştı. 1. Ligei çıkmasının ardından yarım duran bu binayı modern bir tesis haline getirerek 1461 Trabzon'a hediye ettik. Bu yıl PTT 1. Lig'de oldukça başarılı işler yaparak oldukça başarılı sonuçlar aldılar. TFF'nin bize yazdığı ve '13 Mayıs'a kadar bu kulübün hisselerini devredin, ya da play - off oynatmayız' diye bir yazı var. Biz de play - off oynamamaya karar verdik. Yine Trabzonspor'un altyapısı olarak işlevini devam ettirecek. Bu bizim yönetimimizin bir görüşü olarak ortaya çıktı. Belki bundan sonraki yıllarda diğer arkadaşlar başka türlü düşünebilir ama şu anda mevcut finansal problemlerin yanısıra 1461'in de ciddi bir profesyonel takımı olması bunu daha yukarıya taşımakta müşkülat ortaya çıkarıyor. Şu andaki durumdan ben ve arkadaşlar memnunuz. Bize çok iyi futbolcular yetiştiriyorlar. İyi de sonuçlar alıyorlar. Sonuç olarak 1461'i böyle devam ettirmek durumundayız. Çok değerli bir hocası var. Trabzon bir futbol kenti. Trabzonspor dışında böyle takımlara da ihtiyacı var. 1461 yeni bir zevk ve heyecan getirdi" dedi.

Şener sözlerini, "Trabzonspor büyük bir camia. Önümüzde bir genel kurulumuz var. Benim herhalde son konuşmalarımdan birisi, son açılış yapacağım binalardan birisi. Hepinize, bugüne kadar bize verdiğiniz destek, kardeşlik, dostluk için teşekkür ediyorum" diye noktaladı.
Binanın yapımında emeği geçenlere plaket verilmesinin ardından geçtiğimiz günlerde Türkiye Şampiyonu olan 1461 U-17 takımı oyuncularına da hediyeleri verildi. Son olarak törene katılanlar tarafından açılış kurdelesi kesildi.