Trabzonspor’un “Filozof” lakaplı yeni teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akçay, yeni sezon öncesi Galatasaray ve Fenerbahçe’nin, bordo-mavililere göre daha avantajlı gözüktüğünü ancak işin içine maneviyat girdi mi her şeyin farklı gelişebileceğini söyledi. Usta hoca, “Maddi açıdan geri durumda olabiliriz ama manevi olarak Trabzonsporlular’ın verdiği enerji sayesinde hepsinden ilerideyiz. Bugün köyde yaşayan bir ninenin takıma duyduğu sevgiyi dünyada hiçbir şeyle kıyaslamam. Öyle saf ve temiz bir sevgi ki. Çıkarcı düşüncelerden uzak bir biçimde her gün Trabzon için dua ediyor” dedi ve şöyle devam etti:

SALDIRGAN VE AGRESİF

“Böyle bir manevi gücün ittiği takım nasıl olur da diğerlerinden geri kalabilir. Bence sevginin gücü, her şeyden önemli. Rakibin isterse 150 Drogba’sı, 150 Melo’su olsun hiç fark etmez. Sonuçta biz de koşuyoruz o da koşuyor. O da sıçrayacak ben de sıçrayacağım. Elbette Trabzonspor’u yenebilirler, sorun yok ama bunu başarmaları hiç de kolay olmayacak.” Akçay, amacının saldırgan, agresif, avucundaki ekmeği kimseye kaptırmak istemeyen, rakibe her daim kafa tutan bir takım yaratmak olduğunu da söyledi.

MACERAYA GEREK YOK

Transfer çalışmaları konusunda bilgiler veren Akçay, “Ünal Karaman’la sürekli görüşüyoruz. Maceraya gerek yok, gerekli bazı mevkiler için bir atılım yapılabilir. Çok oyuncuyla görüşmek, çok oyuncu talep etmek bence doğru değil. Bir yerden sonra bu konu Karaman’ın alanına giriyor tabii. Ücretlendirmeler, planlamalar. Ancak Trabzonspor’un şu anki şartları, çok fazla oyuncunun gelip gitmesine uygun değil” diye konuştu.

F.BAHÇE İLE UĞRAŞMAYALIM

Akçay şike süreciyle ilgili de konuştu. Deneyimli teknik adam, “Trabzonspor’un hakkı yenmiştir. Mahkeme süreci devam ediyor. Umarım en kısa zamanda hakkımız geri verilir. Ancak bizim burada uğraşmamız gereken Fenerbahçe değil. Kupamızı vermeyen onlar değil, başka kurumlar. O kurumları hedef alalım. Fenerbahçe’de de herkes aynı düşünmüyordur. Orada da mutlaka sağlıklı düşünen, kaliteli insanlar vardır” dedi.
Editör: TE Bilişim