Takım iç saha puan cetvelinde zirvede, ancak deplasman tablosunda ise küme düşme hattında. Bu tablo değişmezse Avrupa'da tarih yazan Trabzon'un lige dönmesi zor. Eksikler son periyotta iyice su yüzüne çıktı. Onur tarih yazıyor ama savunma çok formsuz, istikrarsız, sol bek şart. En acil ihtiyaç listesinin başında ise forvet yazıyor. 

Trabzonspor’da sezonun ilk yarısı hem kaybedilen puanlar hem de oyuncu performanslarındaki iniş-çıkışlar sebebiyle sancılı bitiyor... Karadeniz temsilcisi, iç saha karnesinde ve Avrupa Kupaları’nda büyük bir başarı elde ederken, deplasmanlarda büyük hayal kırıklığı. Bordo-Mavililer, evinde oynadığı 8 maçta 6 galibiyet ve 2 beraberlikle 20 puan kazandı. Bu sonuç Mustafa Akçay’ın öğrencileri iç saha puan tablosunda Fenerbahçe ve Galatasaray ile beraber zirve ortağı yaptı.

Düzeltmeye mecbur

Son Galatasaray yenilgisiyle birlikte Fırtına’nın deplasman durumu tablosu ise adeta dökülüyor. Akçay’ın ekibi, 8 deplasmanda 1 galibiyet 1 beraberlik ve 6 yenilgiyle sadece 4 puanda kaldı. Doğal olarak bu görünümde de Trabzonspor küme düşme hattında. Bu durum, gelecek sezon da Avrupa Kupaları’na katılmaya çok değer veren ve bunun en kısa yolu olan Türkiye Kupası’ndan elenen Trabzonspor’un ikinci yarıda çok dikkatli olmasını gerektiriyor.

Başkan da açıkladı

Trabzonspor’da teknik heyetin sıkıntısı ve yönetimin çözmesi gereken bir başka sorun da kadroyla alakalı. Sol bek sıkıntısına son haftalarda stoperdeki formsuzluk da eklenince Mustafa Akçay kara kara düşünmeye başladı. Her maç kaleci Onur Kıvrak yıldızlaşıyor ama takımın maç kazanma oranı hayli düşük. Orta alan alternatifler bazında en rahat olunan bölge. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun da açıkladığı üzere, forvet transferi teknik kadronun en büyük beklentisi.