Türkiye futbol Federasyonu, CAS'ın Fenerbahçe'nin şike yaptığını onaylamasıyla harekete geçti. 2010-2011 sezonu lig şampiyonluğu kupasının Trabzonspor'a verileceği belirtiliyor.
 
Fenerbahçe'nin 2010-2011 sezonunda ligde 5 maçta şike yaptığı UEFA ve CAS tarafından onaylandı. Alınan kararların ardından gözler TFF'ye çevrildi. Federasyonun, 3 Temmuz'da şike sürecinin başlamasının ardından lig şampiyonu olarak tescil ettiği Fenerbahçe'nin tescilini bozacağı ifade edildi. Önümüzdeki günlerde toplanıp karar alması beklenen TFF'nin 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını Trabzonspor'a vereceği öğrenildi.
 
UEFA devreye girebilir
 
Avrupa'dan gelen kararların ardından zor durumda kalmak istemeyen TFF'nin tekrar masaya oturacağı belirtildi. Fenerbahçe'ye yönelik kesinleşen kararların ardından bu kararın alındığı bildirildi. Yargılama sürecinin yeniden yapılmaması durumunda UEFA'nın TFF'ye ağır yaptırımlar yükleyebileceği belirtildi. TFF Müsabaka talimatı 26. madde 4. bendine göre, "Müsabaka sonucunu etkileme eylemi, müsabakanın sonucunun tescilinden sonra anlaşılsa dahi tescil iptal edilir" şeklinde. TFF'nin, CAS'ın ve UEFA'nın aldığı şike var kararlarını "Yeni delil" olarak değerlendirdiği bilgisine ulaşıldı. Alınacak kupa değişikliği kararında bu maddenin etkin olacağı açıklandı.
 
"İade edin" demişti
 
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu kupayı almak için hiçbir yere başvuru yapmayacaklarını söylemişti. Adaletin dünyada ve Türkiye'de olduğunu ifade etmişti. Fenerbahçe yönetiminden kupayı federasyona iade edip "Onurlu bir duruş" sergilemeleri çağrısında bulunmuştu.  
Editör: TE Bilişim