Camiaya, yönetime, futbolculara ve taraftarlara önemli mesajlar veren Mandıralı, "Ben 25 yıl Trabzonspor'a hizmet etmiş bir adamım. Hâlâ sınavda olmam gibi bir düşüncenin yönetici ağabeylerimizin kafalarında olması hoşuma gitmiyor" diye konuştu. 

Alt yapıdan zirveye çıktınız. Takımın başındasınız… Bu nasıl bir duygu? 

Eskiden hayal kurardım 'Trabzonspor'da futbol oynayayım' diye… Futbolculukta da takımın başına gelmek için hayal kuruyorsunuz. Bakın bunları anlatırken şu anda gözlerim doldu. Çok etkileniyorum. Yani hedef koyuyorsun, çok sevdiğiniz takımın futbolcusu oluyorsunuz. Hayal kuruyorsunuz, çok sevdiğiniz aşık olduğunuz takımın hocası oluyorsunuz. 

Göreve geldikten sonra Trabzonspor çok iyi bir çıkış yakaladı. Sırrı neydi? 

Öncelikle çok çalışmak sonra karşılıklı güven. Kendi doğrularımı oyuncularıma iyi bir şekilde aktarmak. Bunlar etkili oldu. Yani her anlamda açık oynadık. Hem saha içinde hem de saha dışında. Herkes kendine yakıştığı gibi oynayınca bu sonuçlar ortaya çıktı. 

Hami Mandıralı yeni sezonda Trabzonspor'da olacak mı?

Kamuoyunun desteği beni çok mutlu ediyor. Fakat bu konuda çok konuşmak doğru mu, değil mi bilmiyorum. Tek başkanın konuşması lazım. Sayın yöneticilerimizin fikir yürütmesi tuhafıma gidiyor. Ben 25 yıl Trabzonspor'a hizmet etmiş bir adamım. Hâlâ sınavda olmam gibi bir düşüncenin yönetici ağabeylerimizin kafalarında olması hoşuma gitmiyor. Sınav da ne sınavı! Ben bu sınavı geçeli çok oldu. Hem de pekiyi ile geçtim. Takdirle, adam gibi geçtim. Bu camiayı her platformda adam gibi temsil ettim. Herkesin beni sevmesini beklemiyorum. Trabzonspor'u gerçekten sevenler kimin hizmet ettiğini görüyor. Başkanımızın tavrı, kararı önemlidir. 'Lisansı yok' diyorlar. Haziranda kurs açılıyor. Oraya gidip bunu da halledeceğim. 

Trabzonspor'da teknik sorumluluk haricinde başka bir görev teklif edilirse kabul eder misiniz? 

Teknik adamlık çok güzel ve çok zorlu bir şey. Sizi geceleri uyutmuyor. Eskiden kolaydı. Sadece sahaya çıkıp hocanızın dediklerini yapıyordunuz. Şimdi yönetmek daha zor ama zoru başarmak sana daha büyük haz ve keyif veriyor. Her hafta strestesin. Bu maç ne olacak, oyuncu kadrosu nasıl kurulacak bunlar beni biraz diri tuttu. Genel anlamda gidişatımızın iyi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden hoca olarak devam ederim. 

Yabancılarla ilgili operasyonlarda hiç geri adım atmadınız. Bu konuyla ilgili başkandan bir reaksiyon gördünüz mü? 

Hiçbir futbolcu Trabzonspor'dan büyük değildir. Bunu göstermeye çalışıyorum. Başkandan kesinlikle bir reaksiyon görmedim. Hep yanımızda oldu. Zaten böyle bir şey olmazsa, görev yapamazsınız. Futbolcuyu camiadan büyük gösterirseniz, onunla baş edemezsiniz. Trabzonspor'un oyuncusu Trabzonspor'a yakışır hareket etmek zorundadır. 

F.Bahçe 3 Temmuz'dan sonra kupalar aldı. Trabzonspor ise hep aşağıya doğru gitti. Neler söyleyeceksiniz? 

Burada F.Bahçe'nin ekonomik gücünü gözardı etmemek lazım. Bizimle onların ekonomisi bir değil. 3 Temmuz'a rağmen etkilenmediler, kenetlendiler. Halbuki bunu öncelikle bizim yapmamız lazımdı, mağdur olan bizdik. Eğer bir takım Şampiyonlar Ligi'ne alınıyor ise, o ligin şampiyonudur. Başka izahı yoktur. Kupa bizim hakkımız, alın terimiz. Ancak geçmişte bizi yönetenler kupayı kovalarken, takımı ihmal etti. Takım için de mücadele etseydik farklı olurdu. Yani iki taraf da eşit gitmeliydi. Bugün başkanımız ve yönetimimiz iki yönde de mücadele ediyor. 

MP Antalyaspor maçı hayati bir karşılaşma… Trabzonspor kazanıp Avrupa'ya gidecek mi? 

Antalya küme düştü¨. Ben rahat yeneriz mantığıyla bakmıyorum olaya. Oyuncularımla konuşma yaptım. Çok ciddi bir maç olduğunu ifade ettim. Antalyaspor düşse de ciddi bir rakiptir. Oynarsan rakip olamaz sana, oynamazsan ciddi olur. Sakatlarımız var, cezalılarımız var. Sıkıntılı süreç. Ama kazanmaya gideceğiz. Mutlaka kazanmamız gereken bir karşılaşma.

Florent Malouda olayının perde arkası nedir? 

Kendisine, '24 kişi bir yana Malouda bir yana olmaz' dedim. O da benimle aynı şeyleri düşündüğünü anlattı. Fakat bana başka konuşup başkana farklı şeyler söyledi. Ona karşı hiçbir zaman önyargım olmadı. Juventus maçında oynamak istediğini belirtti, oynattım. Hem de iyi giden bir maçta… Ama o sürekli gitti, geldi. Kusura bakmasın, böyle bir dünya yok. Bunlara fırsat veremezdim. Hiçbir teknik adam da vermemeli. Burada çalışan aslan gibi gençlerimiz var. Ben onların kaderleriyle nasıl oynarım! Karar benim kararımdır.

ŞAVASAN TAKIM İSTİYORUM
Mandıralı: İdealim bu takımın formasını adam gibi temsil edecek futbolculardır. Yani bonservisi elinde bedava alalım; buna karşıyım. Trabzonspor böyle olmamalı. Bakın Bourceanu'yu aldık hem idmanda savaşıyor hem de maçlarda. Bir ciddiyeti var. Görevini en iyi şekilde yapmak için mücadele veriyor. Bu karakterdeki oyuncuyu bulduğunuzda arkana bile bakmana gerek yok. Savaşan bir takım istiyorum, koşan bir takım istiyorum, sahada formasını terletecek oyuncu istiyorum. Trabzonspor gibi 'dik' oynayacak takım kurmak istiyorum. Bizim hedefimiz hep şampiyonluktur.

Kaynak: Fotomaç / ULAŞ ÖZDEMİR
Editör: TE Bilişim